Megőrizte vezető helyét a Corvinus

Az egyetem képzési kínálatában az ország tíz legnépszerűbb szakjából öt is megtalálható, amelyekre a jelentkezési összlétszám idén is emelkedett, a korábbi évhez képest.

Magyar Nemzet
2019. 04. 05. 11:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább nőtt az első helyen jelentkezők száma a Budapesti Corvinus Egyetemen – közölte csütörtökön a felsőoktatási intézmény. Az idegen nyelvű képzései iránt is nőtt az érdeklődés, alapszakon tíz százalékkal, míg mesterképzésben húsz százalékkal többen jelölték meg első helyen az angol nyelvű képzéseket, mint a megelőző évben. A Corvinus képzési kínálatában az ország tíz legnépszerűbb szakjából öt is megtalálható (gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, turizmus-vendéglátás, gazdaságinformatikus, pénzügy és számvitel), amelyekre a jelentkezési összlétszám idén is emelkedett, a korábbi évhez képest.

A közlemény kitért arra is: a Corvinus szeptemberben már a negyedik évfolyamát indítja Székesfehérváron. Ide a tavalyival megegyező nagyságrendben jelentkeztek a diákok, a mesterszakra jelentkezők száma ugyanakkor kiugróan emelkedett. A székesfehérvári képzések között a gazdálkodási és menedzsment szak, valamint a turizmus-vendéglátás képzés vezeti a népszerűségi rangsort, amelyek duális képzési formában is elérhetők.

Mindennek külön aktualitást ad, hogy Országgyűlés hétfőn döntött: a Maecenas Universitatis Corvini Alapítványhoz kerülnek július 1-jétől a Budapesti Corvinus Egyetem fenntartói jogai.

A szervezet közérdekű vagyonkezelő alapítványként jön létre, feladata kiemelten a Budapesti Corvinus Egyetem alapítói, fenntartói jogainak gyakorlása, működési feltételei, intézményfejlesztési céljai megvalósításának biztosítása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.