Megtartották az első szabadtéri szentmiséket Csíkszeredában

A Szent Kereszt Plébánia híveinek Darvas-Kozma József címzetes esperes vezetésével mutattak be szentmisét.

Forrás: szekelyhon.ro, MTI2020. 05. 17. 14:17
null
Szabadtéri misét tartottak a csíkszeredai Szent-Kereszt templom udvarán Fotók: MTI/Veres Nándor Fotó: Veres Nándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több plébánia is kihasználta a szabad ég alatt történő szentmise bemutatásának lehetőségét a hívek jelenlétében, Székelyföldön.

A csíkszeredai Szent Kereszt Plébánia híveinek 9 és 11 órától is mutattak be vasárnapi szentmisét. Darvas-Kozma József címzetes esperes a Szabadság téren, a húsvéti ételszentelés helyszínén szerette volna bemutatni a legszentebb áldozatot, de erre nem kaptak engedélyt. A hozzávetőlegesen 200-300 résztvevő így a Millenniumi templom előtti téren gyűlt össze. A tizenegy órás istentiszteleten, amelyet Tamás József nyugalmazott püspök celebrált, a résztvevők többsége megtartotta a másfél méteres távolságot egymástól, kivéve, akik családosan vettek részt az eseményen.

A védőmaszk viselésének kötelezettségét is komolyan vette a többségük.

Az egyházi eseményről a teljes beszámoló megtekinthető a Székelyhon.ro internetes oldalon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.