Menczer Tamás: Európa Kínában áll sorban a vakcináért

A magyar kormány tárgyalásainak hírére tizennégy európai ország is jelentkezett vakcináért a kínai gyártónál.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook/Menczer Tamás2021. 01. 17. 17:56
null
„Az egyéni szabadság nem írhatja felül a közösség érdekeit” Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt, hogy Európának kell-e a kínai vakcina, jól mutatja, hogy miután csütörtökön nyilvánosságra került, a magyar kormány előrehaladott tárgyalásokat folytat, néhány órán belül tizennégy európai ország jelentkezett a kínai gyártónál – közölte Menczer Tamás vasárnap, a Facebook-oldalán közzétett videójában. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára hozzátette:

mostanra valószínűleg ismét egész Európa Kínában áll sorban.

Elmondta azt is, hogy „a külügyminisztériumban is égtek a vonalak, európai politikusok kérdezték: mi ez, és miért nem tudnak róla”. Menczer Tamás beszámolója szerint a karácsonyi napokban szervezték meg a magyar orvosok kiutazását Kínába, akik az érkezést követően megkezdték a kéthetes karanténjukat.

Ezalatt a dokumentumokat elemezték, és videókonferenciákon vettek részt, majd a karantén lejártával megkezdték a helyszíni vizsgálatot. Szombaton pedig egyikük úgy nyilatkozott: mindent meg tudtak nézni Kínában, amit meg akartak nézni, és elégedettek is az eredménnyel.

– Majd meghozzák a döntésüket, akármi is lesz az, én nekik hiszek – fogalmazott. Az államtitkár emlékeztetett, Magyarországon az oltás önkéntes, és mindenkit arra biztatott, hogy – amint ő is tette – regisztráljon a Vakcinainfo.gov.hu oldalon. – Aki regisztrál, előnybe kerül – jelentette ki Menczer Tamás, hangsúlyozva: minden élet számít.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.