Migránsokkal teli furgont leplezett le a rendőrség

Csaknem egy tucat illegális migránst talált a rendőrség egy furgonban az M1-esen. A járművezető ellen embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás.

Forrás: Police.hu2020. 08. 23. 9:25
null
Migránsokkal teli furgont állít meg a rendőrség (forrás: police.hu)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenegy afgán és szíriai migránst próbált egy furgonban Ausztriába juttatni egy román embercsempész, akit az M1-es autópályán, Győr közelében állítottak meg a rendőrök. A hatóság közleménye szerint a migránsok nem tudták igazolni sem magukat, sem magyarországi jogszerű tartózkodásukat, ezért a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták őket.

A rendőrök – négy megyére kiterjedő akció során – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály csongrádi osztályának információi alapján állítottak meg az autót. A elfogott illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezető ellen embercsempészés bűntette miatt eljárás indul.

Ha a sofőr bűnössége bizonyítást nyer, egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.