Betonsivataggá változtatná a Várat a momentumos városvezető

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes bemutatta az újszerűen gondolkodó építészek látványterveit a Szent György tér körüli terület beépítésére. A momentumos városvezető Facebook-posztja szerint ő így képzelné el a budai Vár múzeumnegyeddé alakítását. A Karácsony Gergely helyettese által preferált építészeti megoldásokat elnézve elmondható, hogy szerencsére mindez csak vízió, nem pedig egy valós projekt látványterve.

Forrás: Facebook2021. 03. 16. 9:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest momentumos főpolgármester-helyettese, Kerpel-Fronius Gábor Facebook-posztban vázolta, ő hogyan képzelné el a főváros múzeumi fejlesztését, valamint a budai Vár helyreállítását. Mint írta: folytatja a Városliget-vízió bemutatását – hol és hogyan alakítsunk ki kulturális és múzeumi negyedeket?

„Véleményünk szerint az új kulturális negyedek kialakítását a rozsdaövezetek rehabilitációjával kell összekötni, elősegítve a város elhanyagolt részeinek megújulását” – kezdte Facebook-posztjában Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes. Karácsony Gergely főpolgármester helyettese kitért arra, hogy mindössze egy kivételt tennének: ez a Nemzeti Galéria helyszíne.

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes bemutatta Csomay Zsófia építész Szent György téri, a Sándor-palota és a Karmelita kolostor melletti térség beépítéséről szóló terveit. Íme:

„Szemben ugyanis azokkal a kormányzati törekvésekkel, amelyek kormányzati negyeddé alakítanák a Budai Várnegyedet, mi úgy gondoljuk, hogy a Budai Várnak meg kell maradnia élő, sokszínű kulturális negyednek, ahol maga a vár, mint a kultúra központja működik. A Várnegyednek van egy tere, amely Budapest 1944–45-ös ostroma óta beforratlan sebként tátong a város közepén: ez a Szent György tér” – indokolt a fővárosi városvezető, aki hozzáfűzte:

az elmúlt években több terv született újszerűen gondolkodó építészek asztalán a Galéria Szent György téri bővítéséről, megalkotva a „magyar Akropolisz” koncepciót, amely kulturális funkcióban erősítené meg a Várnegyedet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.