Nagy kavarásnak nyögés a vége: a fővárosiak 5,1 százaléka szavazott a ballib előválasztáson

Az előválasztás leginkább arról szólt, hogy Ferenc testvér feleségével és pártjával együtt folytatja a menetelését az MSZP bekebelezése, illetve a többi ballib pártocska irányítás alá vétele felé.

2019. 07. 01. 13:25
KARÁCSONY Gergely; Szigetvári Viktor; Fekete-Győr András; GYURCSÁNY Ferenc; SZÉL Bernadett
Gyurcsány Ferenc után most Karácsony Gergely is a bulvárban alakíthatta a szimpátiáját Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van egy régi mondás, mely szerint sz…rból nem lehet ostort fonni. De ha az ember mégis fonna, akkor sem csattogtat vele.

Nos hát, az elmúlt hetekben a baloldali és liberális ellenzék csak fonta és fonta. De a végén esélye sem volt a csattogtatásra. Talán éppen azért, mert az ostor alapanyagával volt a baj.

De nem akarok ilyen gonosz lenni, inkább arra utalnék: ez az előválasztás leginkább arról szólt, hogy Ferenc testvér feleségével és pártjával együtt folytatja-e nagy menetelését a nemes cél, vagyis az MSZP bekebelezése, illetve a többi ballib pártocska irányítás alá vétele felé.

Ugyanis tény, hogy az európai parlamenti választásokon bejött a volt miniszterelnök trükkje: a kormány egyértelműen szuverenista álláspontjával élesen szembeállítani azt a globalista-kozmopolita-nemzetellenes-föderalista koncepciót, mely kifejezetten lelkesítően hat a belpesti szadesz-ízű, idősödő neoliberálisokra, illetve a zöld, Guy Verhofstadt-hívő fiatalokra. Azaz Ara-Kovács Attilától egészen Donáth Annáig terjedő életérzés, amelyhez viszont olyan kiábrándult MSZP-sek is csatlakoztak, akiknek ugyan ehhez valójában nem sok közük van, viszont ha a szoci buborék már szétpattant, akkor valamilyen buborékhoz mégiscsak csatlakozni kell, főleg, ha az internacionalista, van, aki pénzeli, s van, aki megmondja, hogy mikor mit kell csinálni és mondani.

Ez 16 százalékot hozott Gyurcsány „Őszödi” Ferencnek, illetve pártjának, s ekkor azt gondolhatta: ha az előválasztást is megnyeri, akkor indokoltan tekintheti magát az ellenzéki pártok vezetőjének, s ő diktálhat innentől kezdve az őszi önkormányzati választások jelöltjeinek kiválasztásakor, a közös listák összeállításakor. Vagyis: elindulhat a Fidesz–KDNP-vel szemben, mint a legnagyobb súlyú kihívó.

Ettől fellelkesülve, gyors mozdulattal a szemétbe dobta Karácsony „Nem Vagyok Felelős Semmiért” Gergelyt, és a mély vízbe dobta Kálmán „Újságírónak Politikus, Politikusnak Újságíró” Olgát.

Jómagam viszont bátorkodtam megírni még az előválasztás előtt – tehát nem az eredmények ismeretében – bejegyzésemet, azzal a címmel: Kálmán Olga jelölése: ezt most elcseszte, Gyurcsány elvtárs/úr!

Így is lett: Gyurcsány „Hazudtunk Reggel, Éjjel Meg Este” Ferenc ezúttal túltolta a biciklit. Azt hitte, most már minden ad hoc ötlete bejöhet, és csalhatatlanná vált, mint a pápa hitbéli dolgokban. De most légy repült a levesbe.

A „Mi az hogy? Nagyon is! Törvényesen és tisztességesen” című mondásáról, valamint számos – vagy inkább számtalan – korrupciógyanús ügyeiről is „elhírhedtült” pártelnök elvileg tehát nehéz helyzetbe került, mert mégsem tekintheti magát – egyelőre – az ellenzék egyértelmű vezetőjének.

De ne legyenek kételyeink: Ferenc testvér előtt nincsenek erkölcsi korlátok. (Na, ezzel nem sok újat mondtam…) Ismét be fog állni Karácsony mögé, látszólag bizonyítva a ballib tábornak a szolidaritását (erre azért szüksége van), de ennek révén más önkormányzati jelöléseknél ő akarja majd vinni a prímet. Hiszen mégis ő szerzett 16 százalékot! (Csepelen mintha meg is kezdődött volna ez a folyamat…)

Gyurcsány Ferenc tehát főszereplő marad az ellenzéki oldalon, ergo, logikus következmény: az ellenzéknek továbbra sincs semmi, de semmi esélye arra, hogy valós politikai alternatíva legyen a Fidesz-KDNP-vel szemben.

A budapesti ballib buborékban tehát nagyon izgatott a hangulat, eközben a domináns nemzeti tábor jól szórakozik és iszik egy capuccinót – vagy kettőt.

Szórakoztató látni, ahogyan a ballibek a sz…rból továbbra is fonják, fonják az ostort, ám ha a fene fenét eszik, akkor sem csattogtatnak vele.

Éljen és virágozzék Gyurcsány Ferenc!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.