Novák Katalin: A kormány azért dolgozik, hogy a nők választhassanak

– Nem szégyen, ha valaki az életét csak a gyermekeinek és a családjának szenteli. Ne vegyük el ezt a jogot a magyar nőktől, adjuk meg nekik a választás szabadságát! – mondta a miniszter.

Magyar Nemzet
2020. 12. 16. 10:49
Novák Katalin: A magyar baloldal jelenti az igazi fenyegetést a családokra
Novák Katalin: A magyar baloldal jelenti az igazi fenyegetést a családokra Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gurmai Zita (MSZP) napirend előtt azt állította, hogy Novák Katalin egy videóban amellett foglalt állást, hogy a nők alattvalók, szülőgépek, és nem kell annyit keresniük, mint egy férfinak. A miniszternek egy XXI. századi családpolitikát kellene képviselnie, ehelyett visszarepít minket a múltba – hangoztatta Gurmai.

Novák Katalin válaszában egyértelművé tette: szándékosan félremagyarázták a szavait, sohasem mondta, hogy a nők kevesebbet keressenek, mint a férfiak, mivel elfogadhatatlan számára, hogy ugyanazért a munkáért egy nő kevesebbet kapjon, mint egy férfi. A miniszter azt viszont fenntartotta, hogy az anyaság nem szégyen.

– Nem szégyen, ha valaki az életét csak a gyermekeinek és a családjának szenteli. Gurmai képviselő asszony ezt kérdőjelezi meg, de ne vegyük el ezt a jogot a magyar nőktől, anyáktól, adjuk meg nekik a választás szabadságát! – mondta.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a kormány éppen ennek a választásnak a lehetőségéért dolgozik, hogy aki a karrier helyett az anyaságot választja, az ne érezze azt, hogy ettől másodrendű nő, polgár lenne. – Én ezt a típusú megközelítést visszautasítom – mondta. Emlékeztetett: a kormány többek között bevezette és folyamatosan emelete a családi adókedvezményt, bevezette a nők nők 40 programot, egyre több bölcsődét épített éppen azért, hogy a nők választhassanak. – Amikor viszont önök voltak kormányon, és amikor az én gyermekeim megszülettek, akkor ha visszament valaki dolgozni, akkor elvesztette a gyerekek után járó támogatást. Ez a gyed extra óta nem így van, amit mi változtattunk meg.

Az önök kormánya szüntette meg a gyermekvédelmi támogatást, csökkentették az adókedvezményeket, a gyes idejét, szigorították a gyed jogosultság feltételeit – sorolta az ellenzék családpolitikai „eredményeit” Novák Katalin.

Szerinte ahelyett, hogy a baloldal folyamatosan szítja a feszültségeket, inkább azért kellene tenni, hogy a nőknek valóban legyen választási lehetőségük.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.