Novák Katalin: A kormány nyitott a harmadik oltásra

„Határozott állásfoglalásra van szükség a szakemberek részéről bizonyos kérdésekben – például hogy milyen oltás kinek adható –, de a kormány részéről nyitottság van a harmadik oltásra” – jelentette ki Novák Katalin családügyi miniszter az Egyenes beszédben.

Forrás: ATV.HU2021. 07. 14. 22:47
null
NOVÁK KATALIN Forrás: ATV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Sem kimondott, sem burkolt zsarolással nem érnek célt Magyarországgal szemben” – szögezte le Novák Katalin annak kapcsán, hogy az Európai Bizottság nem hagyta jóvá a magyar helyreállítási tervet.

A kormányülést mindig azzal kezdik, hogy áttekintik a járványügyi helyzetet, meghallgatják az operatív törzs jelentését. Az egyik ilyen kérdés a harmadik oltás ügye, nemzetközileg is ez foglalkoztatja az embereket – magyarázta a miniszter.

Határozott állásfoglalásra van szükség a szakemberek részéről bizonyos kérdésekben – például hogy milyen oltás kinek adható –, de a kormány részéről nyitottság van a harmadik oltásra. Azt is elárulta, hogy akár holnap vagy holnapután is születhet döntés.

Novák Katalin a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzset vezeti, ennek keretében most egy gyermekpszichiátria intézet bővítést és fejlesztést végzik a János-kórházban.

Arra a kérdésre, hogy gyermekpszichiáterekben hiány van, megjegyezte, hogy erről nem tárgyaltak a mai kormányülésen. A János-kórházban egy országos központot akarnak fejleszteni, kiváló szakemberekkel.

Bölcsődék fejlesztésére kormányzati pályázatokat írnak ki – közel hárommilliárdos forrás van arra, hogy családi vagy munkahelyi bölcsődéket hozzanak létre. Novák Katalin szerint a munkahelyi bölcsőde nem megszokott nálunk, viszont sokkal kedvezőbb feltéteket jelentene a szülőknek.

Az Erzsébet-táborok bővítéséről is döntöttek, ahol egy egyházi alapítvány felel a fejlesztésekért és a táborok lebonyolításáért.

„Csillebérc újra a gyerekeké lesz, ennek szimbolikus jelentősége is van” – mondta Novák Katalin. Zánkán egy teljesen megújult tábor várja a gyerekeket, itt minden a gyerekekről szól.

Arra a kérdésre, hogy a pedagógusok egy hétig 25 ezer forintos utalványért vigyáznak a gyerekekre, úgy reagált, hogy hét éve jár le az Erzsébet-táborokba, és ott nem tapasztalja ezt az elégedetlenséget. A tanárok mellett egy fiatalokból álló gárda is segíti a munkát, az úgynevezett „tesók”. Hozzátette: Zánkán szokott beszélni a pedagógusokkal, nekik hisz, ő nem hallott elégedetlenséget a részükről, sőt jól érzik magukat a táborokban.

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a gyerekek tudjanak iskolába és óvodába menni. Ha a negyedik hullám eléri az országot, amit a szakemberek valószínűsítenek, akkor is annyi könnyebbség van, hogy van védőoltás” – szögezte le Novák Katalin.

Az AFP hírügynökség szerint Orbán Viktor levelet kapott, hogy a pedofilellenes törvény miatt kötelezettségszegési eljárás indul Magyarországgal szemben – Novák Katalin megjegyezte, tudomása szerint nem kapott a miniszterelnök ilyen levelet. Azt is reméli, hogy Ursula von der Leyen a minden bevethető eszköz alatt legális eszközöket ért – olvasható az ATV cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.