Novák Katalin: Folytatódik a bölcsődei dolgozók bérfejlesztése

A családokért felelős miniszter bejelentette: idéntől helyettesítési díjat kaphatnak a kisgyermeknevelők.

Munkatársunktól
Forrás: Facebook2021. 01. 12. 14:35
null
Novák Katalin fontosnak tartja, hogy a keresztény, jobboldali értékek képvviselve legyenek az EU-ban Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik a bölcsődei szakdolgozók bérfejlesztése, és a jövőben helyettesítési díjat kapnak majd azok a bölcsődei dolgozók, akik egy munkából kiesett kollégájukat is helyettesítik a saját munkájuk ellátása mellett – jelentette be Novák Katalin családokért felelős tárcanélküli miniszter kedden a Facebookon közzétett videójában.

A bevezetésre kerülő helyettesítési pótlék egy 25 éves tapasztalattal rendelkező, felsőfokú végzettségű bölcsődei kisgyermeknevelő esetében heti szinten húszezer forintnál is nagyobb összeget jelenthet

– közölte Novák Katalin. Mint mondta, ez valódi anyagi segítség, elismerés, ami a koronavírus-járvány időszakában különösen fontos lehet azoknak, akik a bölcsődékben foglalkoznak a legkisebbekkel.

A családokért felelős miniszter a közösségi oldalára feltöltött videóban azt is kifejtette, hogy a kormány gondol azokra, akik kisgyermeket nevelnek és közben dolgoznak, ezért bölcsődei elhelyezésre van szükségük. Novák Katalin emlékeztetett arra, hogy ezért évről évre folyamatosan növelik a bölcsődei férőhelyek számát, jelentősen javítják a bölcsődék finanszírozását, és öt éve folyamatosan emelik a bölcsődei dolgozóknak járó juttatások mértékét is.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter kifejtette, a kormány azon dolgozik, hogy a bölcsődei dolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülése minél nagyobb legyen. – Ezt segítik a béremelések – mondta Novák Katalin.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.