Őrizetbe vették a Röszkénél hajnalban elfogott határsértőket

Őrizetbe vették azt a három szír határsértőt, akit szerda hajnalban fogtak el Röszkén, miután migránsok egy csoportja kövekkel dobálta meg a járőröket – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

Forrás: MTI2020. 09. 30. 17:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várkonyi Gergely közölte: a három férfit határzár tiltott átlépése bűntettével gyanúsítják.

Szerdára virradóra negyvenen gyűltek össze a határ szerb oldalán, a Röszke közelében található vasúti síneknél. A rendőrök éjfél után nem sokkal a hőkamerák segítségével felfedezték, hogy a határ egymáshoz közeli szakaszain, kisebb csoportokban, létrák segítségével többen megpróbálnak az ideiglenes biztonsági határzárra felmászni, és illegálisan Magyarország területére jutni.

A határsértők erőszakosan léptek fel a határt védő járőrökkel szemben, kövekkel dobálták meg őket, eközben a határszakaszt figyelő kamerában és két szolgálati autóban is kár tettek. A rendőrök a határ közelében három szír férfit elfogtak, több csoport erőszakos átlépési kísérletét pedig megakadályozták.

Az elfogott határsértőket előállították és gyanúsítottként kihallgatták ki.

Az ügyben hivatalos személy elleni, csoportosan és felfegyverkezve elkövetett erőszak bűntettének gyanúja miatt is eljárás indult ismeretlen tettesek ellen – ismertette a százados.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.