Öt Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen újultak meg templomok

A Nagykunsági templomok útján – Kulturális turisztikai desztináció elnevezésű projekt keretében megújult a települések egy-egy temploma, látogatóbarát fejlesztések történtek, pihenőhelyeket alakítottak ki.

Forrás: MTI2020. 03. 13. 17:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megújultak a nagykunsági templomok öt Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen a Terület-és településfejlesztési operatív program (Top) pályázatán nyert 400 millió forint vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően – közölte a konzorciumvezető Kunmadaras polgármestere pénteken az MTI-vel.

Balogh Marianna (Új Esélyt Kunmadarasnak Egyesület) elmondta: a konzorcium tagjai még Berekfürdő, Kenderes és Túrkeve önkormányzata, valamint a Kisújszállási Református Egyházközség.

Hozzátette: a Nagykunsági templomok útján – Kulturális turisztikai desztináció elnevezésű projekt keretében megújult a települések egy-egy temploma, látogatóbarát fejlesztések történtek, pihenőhelyeket alakítottak ki.

A települések összekötésével létrejött egy új turisztikai attrakció, amelyhez a már korábban meglévő kulturális turisztikai szolgáltatások is kapcsolódnak – jegyezte meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.