Otthonfelújításra is pályázhatnak a családok

Novák Katalin: A kormány célja, hogy mindenki saját tulajdonú ingatlanban élhessen, amihez számos támogatást nyújtanak.

Magyar Nemzet
Forrás: Kossuth Rádió2021. 01. 19. 8:37
null
Novák Katalin Családokért Felelős Tárca nélküli Miniszter Budapest. 20201207 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az otthonteremtés után most már (január 1-jétől jövő év végéig) otthonfelújításra is pályázhatnak a gyereket nevelő családok – jelentette ki Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Szavai szerint a kormányzat koncepciója az, hogy Magyarországon lehetőleg mindenki saját tulajdonú ingatlanban tudjon élni, ehhez nyújtanak támogatásokat. Az otthonfelújítási támogatás előnye, hogy rendkívül rugalmas: akkor is felvehető, ha a két szülő lakhelye nem azonos, nem kell, hogy a lakóhely új legyen, és számos más előnye is van. Az összege legfeljebb hárommillió forint.

Novák Katalin szerint több tíz milliós összegű támogatást is felvehet egy gyerekeket nevelő pár Fotó: Magyar Nemzet/archív

A miniszter megemlítette, hogy a fiatal családoknak járó támogatások összege akár több tíz millió is lehet: babaváró támogatás, csok, otthonfelújítási hitel, és egy 15 milliós összegű kölcsön is felvehető, amelynek visszatérítendő összege a gyermekek számával csökken. Emlékeztetett: a kormány újabb terve, hogy 2022-től a huszonöt év alatti fiataloknak, ha már munkába álltak, ne kelljen személyi jövedelemadót fizetniük.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.