Párhuzamos valóságot kreál az ellenzék

Miközben újabb nemzetközi lejárató hadjárat folyik hazánk ellen, itthon az ellenzék sem tétlenkedik: gyűlöletkeltésre alapozott kommunikációjuk célja a magyar kormány hiteltelenítése. Az Európában gyakorlatilag egyedülálló jelenségről Párkányi Esztert, az Alapjogokért Központ elemzőjét kérdeztük.

2020. 04. 25. 9:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tulajdonképpen nincs új a nap alatt, hosszú évek óta ugyanannak a folyamatnak lehetünk szemtanúi – kezdi az elemző, aki szerint a balliberális oldalhoz tartozó politikusok, sajtóorgánumok és a magát civilnek álcázó hálózat tagjai tíz éve dolgoznak azon belföldön és külföldön egyaránt, hogy egy valóságidegen képet állítsanak elő Magyarországról. Úgy véli, hogy a balliberális oldal az elmúlt időszakban a saját igazának alátámasztása céljából „alternatív információkat” épített be a diskurzusba, egy párhuzamos világot teremtett meg és tárt a nemzetközi nyilvánosság, valamint saját szimpatizánsai elé.

Az ellenzéki politikusok kommunikációja észérvek helyett rágalmazásra és gyűlöletkeltésre épül – folytatja Párkányi Eszter –, s ez a magatartás, túl azon, hogy gyermekded, veszélyes is, mivel hazánk külföldi megítélésére is hat. Országunk befeketítésének szándéka akár konkrét számokban is mérhető károkat okozhatna, amennyiben az ellenzéki politikusok – hosszabb távon – esetleg mégis sikerrel járnának.

Az utóbbi pár hónapban többször is napvilágra került, hogy a külföldi véleményvezérek tollát magyar ellenzéki újságírók vezetik, vagy épp fordítva – mutat rá az elemző. Abban, hogy kritika nélkül lehozzák, amit egymásnak lediktálnak, Párkányi Eszter szerint nincs semmi meglepő, de az mindenképp megmosolyogtató, hogy 2006-ban, az őszödi beszéd és a rendőrterror idején állítólag a magyar jogállamiság sokkal inkább rendben volt, mint 2010 óta bármikor. Arról nem is beszélve, hogy bár az ellenzék szerint „tíz éve nincs demokrácia”, ez idő alatt mégis három országgyűlési, két európai parlamenti és három önkormányzati választás is lefolyt, fél éve pedig baloldali főpolgármestere van Budapestnek.

Végezetül nem kell túlságosan visszamennünk a történelemben, hogy kiragadhassunk néhány „gyöngyszemet” az ellenzéki gyűlölet-megszólalásokból. Nincs egy hete sem, hogy Szarvas Koppány Bendegúz (képünkön), a Momentum politikusa a fideszesek felakasztásával fenyegetőzött. Dobrev Klára (DK) Orbán Viktorral kapcsolatban így nyilatkozott: „Emberek életét sodorja veszélybe a kórházaknak adott ostoba utasításaival. (...) Egy minden szempontból kudarcot vallott ember pokoli ámokfutását látjuk.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.