Pikó vádaskodással hárítja a felelősséget

Úgy látszik, Pikó András maga sem hiszi el, hogy a kerületért felelős polgármester lett – így reagált Vörös Tamás, a józsefvárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője azzal kapcsolatban, hogy Pikó a városrész előző vezetőjén, Kocsis Máté (Fidesz) országgyűlési képviselőn kérné számon az elmaradt köznevelési fejlesztéseket.

2020. 08. 27. 17:49
PIK Andrs
Budapest, 2019. december 9. Pikó András, a VIII. kerület polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pikó András, a VIII. kerület baloldali polgármestere ahelyett, hogy magyarázatot adott volna arra, miként lehetséges az, hogy tényleges fejlesztések helyett inkább politikai szövetségeseket juttat uniós forráshoz, Vörös Tamást, a helyi Fidesz-frakció vezetőjét és Kocsis Mátét, Józsefváros kormánypárti országgyűlési képviselőjét vette célba. – Javasoljuk Vörös Tamásnak, hogy forduljon a kerület országgyűlési képviselőjéhez, Kocsis Mátéhoz (Fidesz), ha arra kíváncsi, miért bünteti a magyar kormány a kerületi gyerekeket – írta lapunk cikkére közleményben reagálva Pikó, aki nem először vádolta a kormányt és a kerületi Fideszt azzal, hogy elvonta a városrész kormányzati támogatásait, amelyekről azonban kiderült, hogy Kocsis nem elvette, hanem Pikó nem is hívta le időben azokat. Lapunk korábban megírta, a józsefvárosi önkormányzat Pikó András jóvoltából – óvodafejlesztés köntösébe bújtatva – Soros-szervezeteknek nyert uniós támogatást.

– Pikó András azt javasolta, hogy ha végre újra fejlesztéseket szeretnénk a kerületben látni, forduljunk Kocsis Mátéhoz. Úgy látszik, maga sem hiszi el, hogy tavaly polgármester lett. Az is előfordulhat, hogy Pikó időhurokba került, és nem tudja, hogy 2020-at írunk – reagált Vörös Tamás a polgármester vádaskodására.

Mint rámutatott: Pikónak nincsen semmilyen elfogadható magyarázata arra, miért nem valósul meg semmi a választási ígéreteiből. – Reakciója egy önleleplező vallomás, azaz beismeri, hogy tőle ne is várjanak fejlesztést a józsefvárosiak. Szerinte tehát nem az ő feladata a fejlesztési projektek előkészítése és megvalósítása. Mondjuk ezt mondhatta volna a kampányában is – reagált a frakcióvezető.

Vörös Tamás arra is kitért: a baloldal hatalomra kerülésével Józsefváros egy éve nemhogy fejlődne, hanem hétről hétre mélyebbre süllyed a káoszban. – Mindeközben Pikó Andrásnak és csapatának az a legfontosabb, hogy a Soros György által támogatott szervezetekkel karöltve érzékenyítsék az óvodásokat, és bevigyék a baloldali propagandájukat az óvodák falai közé. Mindezt persze ezek a szervezetek szép összegért cserébe teszik, amihez vastagon hozzáraknak Pikóék is a józsefvárosiak pénzéből – jelentette ki Vörös. Lapunk korábban megírta: az önkormányzat kilencvenmillió forintot nyert európai uniós pályázaton, amit deszegregációs programok megvalósítására utal tovább két Soros-szervezetnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.