Politikai okai voltak a Mazsihisz hallgatásának Bíró László ügyében

Ha Heisler meggyőződésből hallgatott, mert ez szerinte rendben van, akkor nagy a baj – emelte ki Kocsis Máté.

Hertelendy Gábor
Forrás: Hír TV2020. 10. 17. 13:55
bíró lászló
A baloldalnak valójában kapóra jöhetett Bíró László rasszizmusa.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Politikai okokból nem emelte fel szavát a Mazsihisz elnöke a balliberális összefogás antiszemita szerencsi jelöltje ellen – mondta a Hír TV Informátor című műsorában Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. – Ha Heisler András meggyőződésből hallgatott, és azt gondolja, hogy ez rendben van, akkor nagyon nagy a baj – emelte ki Kocsis Máté. A frakcióvezető szerint a Mazsihisz politikai okokból nem akart kárt okozni a baloldali pártoknak.

Korábban a miniszterelnök is kifogásolta Heisler András hallgatását, aki azonban nem tartja magát felelősnek. Kormányközeli forrásokra hivatkozva írta meg a Mandiner, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a Mazsihiszt és személyesen annak vezetőjét Heisler Andrást teszi felelőssé, hogy a baloldali pártok egy antiszemita jelöltet támogattak a szerencsi időközi választáson. A Mazsihisz ugyanis csak egy finomkodó közleményben reagált Bíró László antiszemita megnyilvánulásaira.

Augusztusban a baloldali pártok még bőven tudtak volna Bíró helyett más jelöltet találni. Vagyis a máskor antiszemitizmus-ügyben érzékeny Mazsihisz ekkor még nyomást gyakorolhatott volna a magyar baloldalra.

Mint ismert, a balliberális összefogás szerencsi jelöltje, Bíró László korábban Budapestet Judapestnek, a környékbeli szállodák zsidó vendégeit pedig „tetűcsúzdásoknak” nevezte. Tettére azt a magyarázatot adta, hogy a Jobbik 2018-as választási veresége váltotta ki belőle az antiszemita kijelentéseket – ám azt nem tudta elmagyarázni, hogy mi az összefüggés az apátia és az antiszemitizmus között.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.