Keresés
Magyar Nemzet
2020. október 22., csütörtök, Előd napja
HÍR TV – CsörteKarácsony tovább harcol a kormány ellen.
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/politikai-okai-voltak-a-mazsihisz-hallgatasanak-biro-laszlo-ugyeben-8825303/

Politikai okai voltak a Mazsihisz hallgatásának Bíró László ügyében

Hír TV

Politikai okokból nem emelte fel szavát a Mazsihisz elnöke a balliberális összefogás antiszemita szerencsi jelöltje ellen – mondta a Hír TV Informátor című műsorában Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. – Ha Heisler András meggyőződésből hallgatott, és azt gondolja, hogy ez rendben van, akkor nagyon nagy a baj – emelte ki Kocsis Máté. A frakcióvezető szerint a Mazsihisz politikai okokból nem akart kárt okozni a baloldali pártoknak.

Korábban a miniszterelnök is kifogásolta Heisler András hallgatását, aki azonban nem tartja magát felelősnek. Kormányközeli forrásokra hivatkozva írta meg a Mandiner, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a Mazsihiszt és személyesen annak vezetőjét Heisler Andrást teszi felelőssé, hogy a baloldali pártok egy antiszemita jelöltet támogattak a szerencsi időközi választáson. A Mazsihisz ugyanis csak egy finomkodó közleményben reagált Bíró László antiszemita megnyilvánulásaira.

Augusztusban a baloldali pártok még bőven tudtak volna Bíró helyett más jelöltet találni. Vagyis a máskor antiszemitizmus-ügyben érzékeny Mazsihisz ekkor még nyomást gyakorolhatott volna a magyar baloldalra.

Mint ismert, a balliberális összefogás szerencsi jelöltje, Bíró László korábban Budapestet Judapestnek, a környékbeli szállodák zsidó vendégeit pedig „tetűcsúzdásoknak” nevezte. Tettére azt a magyarázatot adta, hogy a Jobbik 2018-as választási veresége váltotta ki belőle az antiszemita kijelentéseket – ám azt nem tudta elmagyarázni, hogy mi az összefüggés az apátia és az antiszemitizmus között.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Botrányos interjú

Gyurcsány szerint az őszödi az egyik legnagyobb beszéd
Az elmúlt évek talán legbotrányosabb interjúját adta Gyurcsány Ferenc Osváth Zsolt vlogger műsorában.

Ambiciózus viccpárt

Ez már nem vicc, a Parlamentbe tartanak a kétfarkú kutyák
A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) színeiben politizáló alpolgármester, Döme Zsuzsanna csapatépítésbe kezdett a Ferencvárosban.

Kiemelt

Újabb szigorításról döntött a kormány
Rendeletet ad ki a kormány arról, hogy kötelező lesz a szabadtéri rendezvényeken, a sportrendezvényeken is a maszkviselet.

Poszt-trauma

Bazi nagy gyurcsányi hazugság
Most az egyszer igaza van a 2006 őszi nemzetveretőnek.

Poszt-trauma

Péter balladája
„Így lettem én a kecskeb…szó Péter. Nem valami jó név, tudom, de hát, mondom, a népek hálátlanok.”

Poszt-trauma

Hol vagy, Hídember?
Budapesten a jól előkészített fejlesztések, felújítások sem haladnak.

Poszt-trauma

EU-zászlóval kampányolt Bíróért Karácsony
Bővült a lista, kiktől kell bocsánatot kérnie Karácsony Gergelynek.

Aktuális

Üresen vagy lakottan egyszerűbb eladni a lakást?
Mint sok minden másra, erre az esetre is igaz, hogy nincs lehetetlen, csak akarni kell!

Fricz Tamás blogja

Donáth Anna és Cseh Katalin még nem tudják, hogy bukott politikusok
Teljesen fölösleges és értelmetlen mártírokat csinálni a Momentum üdvöskéiből. 
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!