Politológus: A V4-ek közös külpolitikája egy erőközpont

Farkas Örs politikai elemző szerint a visegrádi országok (V4) közös külpolitikája olyan erőközpontot hoz létre az Európai Unión belül, ami a jövőre nézve pozitív.

Forrás: MTI2019. 02. 20. 11:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakértő szerdán az M1 aktuális csatornán úgy vélekedett, ez felülírja például azt az eddig megszokott uniós normát is, hogy a nyugat-európai tagállamok csak piacként és töredezett világként tekintenek a kelet-európai tagállamokra.

A V4-ek és Izrael csúcstalálkozójával kapcsolatban azt mondta, a térség biztosítani akarja Izraelt arról, hogy a V4-ek területén nem fordulhat elő a Nyugat-Európában jelen lévő antiszemitizmus. Hozzátette, Nyugat-Európa is fellép az antiszemitizmus ellen, de szerinte a lakosság felé gyakran nem jól kezelik a helyzeteket, ezért erősödnek az antiszemita mozgalmak.

Farkas Örs beszélt arról is: Nyugat-Európában a muszlimok létszámának növekedésével a baloldali politikusok a zsidó kisebbségektől több szavazat reményében a muszlimok felé fordultak. Ez is azt eredményezi, hogy a muszlimok számának növekedésével a zsidó kisebbségek egyre nagyobb veszélyben érzik magukat – közölte a szakértő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.