Pusztul Zugló római-parti üdülője

Amellett, hogy a Karácsony Gergely vezette zuglói önkormányzat titkolja kaotikus gazdálkodásának részleteit, több olyan testületi döntés végrehajtásával is adós — például bérlakások és szakrendelők felújításával —, amelyek a kerületet élhetőbbé tennék. Mindezek mellett egy táboroztatásra alkalmas, hatalmas római-parti ingatlant is hagyott tönkremenni a szivárványkoalíció főpolgármester-jelöltje.

Forrás: MN2019. 08. 17. 16:24
null
Az évek óta használhatatlan ingatlant az őrzési költségekből már felújíthatták volna Forrás: Várnai László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy nagyjából 7000 négyzetméteres római-parti ingatlanját hagyja lepusztulni a Karácsony Gergely vezette zuglói önkormányzat. Várnai László, a CivilZugló Egyesület önkormányzati képviselője és polgármesterjelöltje lapunknak elmondta: a polgármesteri hivatalnak több alkalommal is felvetette, hogy néhány tíz millió forintból megoldható lenne az épület felújítása, amely diákok nyári táboroztatására is berendezhető lenne. Szavai szerint bár az utóbbi hónapokban többször vázolta az elképzelését a kerület vezetésének, a polgármester – aki egyébként az ellenzéki közös főpolgármester-jelöltje – nem reagált a felvetéseire, s az ingatlan bejárására is végül Papp Imre jegyző adott engedélyt.

– A jelenlegi formájában használhatatlan ingatlan őrzése évi több mint tízmillió forintba kerül, a ciklus eleje óta közel ötvenmillió forintot költöttek Karácsonyék, ezért is lenne fontos valamit kezdeni a 2008 óta használaton kívül álló épülettel, amelyet nagy kert övez – hangoztatta Várnai László. A gáttal védett, árvízmentes részen található ingatlan elhanyagoltságát a képviselő azzal is szemléltette, hogy a zuglói Városgazdálkodási Zrt. egy ideje leszedte a tulajdonost jelző táblát, amelyet összegyűrve, a bokrok alatt találtak meg.

Várnai arra is kitért, hogy a Zuglói Sport és Rendezvényszervező Nonprofit Kft.-ben tavaly ősszel feltárt szabálytalanságok után több kerületi vállalat – köztük a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. – gazdálkodásának az ellenőrzését indítványozta, ám a vizsgálat eredményeit a mai napig nem ismertették. – Az ellenőrzés határideje május 31-e volt, ám többszöri közérdekű adatigényléseim ellenére egyetlen dokumentumot sem kaptam kézhez – hangsúlyozta.

Az évek óta használhatatlan ingatlant az őrzési költségekből már felújíthatták volna
Fotó: Várnai László

Hozzátette: Karácsony Gergely más kötelességeinek sem tett eleget: a kerület energetikai közbeszerzésének kiírásával másfél éve adós az egyébként magát zöldelkötelezettségűnek valló polgármester, pedig évente nagyjából ötvenmillió forintot takaríthatna meg az önkormányzat az intézmények rezsiköltségén.

– Két harmincas övezet megépítése is 2016 óta várat magára, s a ciklusban hozott több stratégiai jelentőségű testületi döntést – egyebek mellett szakrendelők és bérlakások felújítását, újak építését – sem hajtottak végre Karácsonyék – sorolta tovább Várnai, aki a polgármester további adósságaként említette, hogy az orvoshiány enyhítését célzó előterjesztését, amelyben szolgálati lakások kialakítását szorgalmazta, szintén parkolópályára tették.

Korábban már beszámoltunk róla, egy bizottsági ülésen tavaly a kerület jegyzője csodának nevezte, hogy a zuglói költségvetés még működőképes. Karácsony botrányai közül egyébként kiemelkedik még a parkolási rendszer ügye, amely nemrég még napi egymillió forint veszteséget termelt Zuglónak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.