Segítség kárpátaljai rászorulóknak

Immár másodszor adta át ajándékait a ferences testvérek társszervezésében kárpátaljai gyermekeknek, családoknak a Fidesz szombathelyi szervezete. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke az akció keretében Nagyszőlősön járt, és az aktivistákkal együtt szétosztották az ajándékokat.

Magyar Nemzet
2019. 12. 19. 10:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ferences testvérek összegyűjtötték a Kárpátalján élő, nehéz sorsú magyar családok leveleit, amelyekben azok beszámoltak mindennapi gondjaikról. A leveleket olyan Szombathelyen és környékén élő családokhoz, közösségekhez juttatták el, akik vállalták, hogy célirányosan támogatnak egy-egy családot még karácsony előtt. Az „Egy család egy családért” akció keretében a szombathelyiek összefogtak, hogy segítséget nyújtsanak a kárpátaljai gyermekek, családok számára.

Nem titok, hogy hagyományteremtő jelleggel indult a program – mondta el a Magyar Nemzetnek Hende Csaba. Először 2018 decemberében indítottuk el a jótékonysági programot, akkor még kísérleti jelleggel, és már akkor is eredményesnek bizonyult. Mára kiszélesedett, s örülök, hogy ennek során számos magyar ajkú, gyakran nélkülözni kényszerülő családnak sikerülhet szebbé tenni a karácsonyát – húzta alá a képviselő.

A kárpátaljai magyar közösség a zavaros politikai és társadalmi viszonyok miatt nehéz körülmények között éli meg mindennapjait – mutatott rá Hende. Ezért a területen működő ferences misszió segítségével az idén is megpróbáltunk enyhíteni az ott élő magyar családok mindennapi terhein – mondta el az alelnök. A rászorulók között sok özvegy, vagy gyermekeit egyedül nevelő csonka család volt, több olyan már egyedülálló nyugdíjas, aki unokáit neveli. Voltak akik papucsot, takarót, párnahuzatot, lepedőt kértek, de sokaknak a száraz élelmiszer beszerzése is gondot okozott. Most talán, ha csak időlegesen is, enyhíthetünk a problémákon – húzta alá a képviselő.

Az „Egy család egy családért” program keretében szerdán, advent utolsó hetében a ferencesek segítségével Nagyszőlősön átadták az ajándékcsomagokat. Reméljük, hogy ezzel nemcsak hagyományt teremtünk, hanem mások is követik majd a példánkat – mondta el az Országgyűlés alelnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.