Semjén Zsolt: A mi közös szenvedélyünk Magyarország!

Tisztújító kongresszust tart ma a Fidesz, megválasztják az elnököt és az alelnököket is. Ez lesz a XXVIII. kongresszusa a nagyobbik kormánypártnak. A kongresszuson a kormány tagjai mellett jelen van Tarlós István, Budapest főpolgármestere, valamint a határon túli magyar közösségek képviselői és külföldi diplomaták is. A rendezvény háziasszonya Novák Katalin, a párt alelnöke.

2019. 09. 29. 11:05
SEMJN Zsolt
A Fidesz tisztújító kongresszusa Budapesten Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek, a 75. születésnapját ünneplő szövetséges KDNP elnökének köszöntőjével kezdődött meg a kongresszus.

- Azoknak volt erkölcsi alapjuk ellentmondani a vörös diktatúrának, akik ellene mondtak a barna diktatúrának – emlékeztetett Semjén Zsolt, aki felidézte, hogy a KDNP rendszerváltó kormánypártként négy Orbán-kabinetnek is tagja volt, illetve tagja jelenleg is. Felhívta a figyelmet, hogy a két párt szövetsége értékszövetség.

- Ezzel szemben az ellenzék posztnácik és anarcholiberálisok szövetsége – a cégtáblán a Sneider és Bauer felirat is állhatna – mondta a pártelnök. Semjén szerint az is kérdés, hogy a jobboldalt utalják-e jobban vagy egymást.

Leszögezte: ennyi iskola, templom nem épült mint most, és egyikből sem lesz mecset vagy pláza. Azzal folytatta, hogy eddig 1,1 millió határon túli magyar kapott állampolgárságot, nekik köszönhető a harmadik kétharmados győzelem, és megkezdődött a kárpát-medencei gazdasági és kulturális tér újjáépítése. A mi közös szenvedélyünk Magyarország! – zárta beszédét a miniszterelnök-helyettes.

A kongresszusra országosan 990 Fidesz-szervezet tartott érvényes tisztújítást, 1710 küldött kapott felhatalmazást, és összesen 1809 főnek van joga küldöttként részt venni – mondta megnyitójában Nagy Gábor Tamás. A kongresszus egyhangúlag igazolta a küldöttek mandátumát. A kongresszus programját, napirendi pontjait Klausmann Viktor, a Fidesz gyöngyösi polgármester-jelöltje ismertette.

Orbán Viktor is jelezte a Facebookon, hogy megkezdődött a kongresszus:

https://www.facebook.com/orbanviktor/photos/a.10151703698051093/10157420342951093/?type=3&theater

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.