Simicskó István: Kiemelt források a honvédelem fejlesztésére

Forrás: MTI2019. 06. 20. 14:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője a biztonság garantálásáról mint alapértékről beszélt a parlamentben a 2020-as költségvetés általános vitájában csütörtökön.

Simicskó István azt mondta, a honvédelmi fejezetben soha nem látott mértékű források állnak rendelkezésre, hogy ütőképes technikával felszerelt hadserege legyen Magyarországnak, 616 milliárd forint a kiadási főösszeg. Modern eszközökre van szükség a légvédelem területén, a tüzérségnek – sorolta a kormánypárti honatya.

Simicskó István üdvözölte a büdzsé tervezetében a tábori lelkészi szolgálat megerősítésére elkülönített kiemelt forrásokat, és úgy vélte, fontos, hogy az illetményemelés folytatódjon a területen.

A kereszténydemokrata politikus emlékeztetett, hogy tízéves haderőfejlesztési reformot indítottak el, ami ütemesen és dinamikusan folytatódhat.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.