Még csak nem is regisztráltak a baloldali vakcinabotrány szereplői

Az orvos végzettségű, ám mostanra pályát módosított Gyurcsány-párti polgármester soron kívül kapta meg a koronavírus-oltást. Mint kiderült: akárcsak Hiesz György gyöngyösi baloldali polgármester, László Imre sem regisztrált az oltásért, azt gondolta, hajdani egészségügyi dolgozóként soron kívül jogosult a vakcinára. Állítólag abban a kórházban kínálták fel neki a lehetőséget, ahol korábban igazgatóként dolgozott.

2021. 01. 29. 12:31
null
20200930 Budapest Fővárosi Közgyűlés fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet képen: László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestere Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sem László Imre, Újbuda Gyurcsány-párti polgármestere, sem pedig Hiesz György, Gyöngyös baloldali városvezetője nem regisztrált a vakcinára a hivatalos kormányzati oldalon – tudta meg a Magyar Nemzet.

Az oltási rend szerint eddig csak az aktív egészségügyben dolgozók és az idősotthonok lakói kaphattak oltást, az újbudai DK-s polgármester pedig értelemszerűen nem tartozik egyikbe sem.

László Imre a botrány kirobbanását követően némi gondolkodás után közösségi oldalán sajátos magyarázatot adott oltakozására.

„A rendelet az úgy szól, hogy az orvosi diplomával, egészségügyi végzettséggel rendelkezők számára teszik lehetővé. Én bejelentkeztem erre elsején, hatodikán kaptam meg a választ, de közben a régi kórházam, ott ahol tíz évig főigazgatóként dolgoztam, értesített, hogy tisztelettel várnak, ami rendkívül jólesett. Úgyhogy most megyek” – írta a főállású polgármester.

Magyarázkodását később azzal egészítette ki, hogy a kerületi Szent Kristóf Rendelőintézetben önkéntes segítő munkát vállalt még tavaly, amit dokumentumok igazolnak.

„Ahogyan azt is, hogy a napokban önkéntes oltóorvosnak is jelentkeztem. A kijelölt oltóhelyek egyikén regisztráltam, és onnan értesítettek az oltásról, a döntést személyes közbenjárással nem befolyásoltam” – írta közleményében Újbuda polgármestere.

Gyurcsány polgármestere mellett Hiesz György, Gyöngyös baloldali polgármestere is beoltatta magát, ő csak annyit mondott, hogy nem tudta, hogy nem veheti fel a vakcinát. A baloldali városvezető legújabb videójában pedig azt sérelmezi, hogy mások is jogosulatlanul jutottak vakcinához, és mégis csak az ő nevét kapta fel a sajtó.

Mint azt megírtuk: Gyöngyös baloldali polgármestere és felesége a háziorvosa javaslatára oltatta be magát, akivel egyébként korábban együtt politizáltak az MSZP-frakcióban. A háziorvos felesége – aki szintén megkapta a vakcinát – éppen a Hiesz vezette önkormányzat egyik cégét vezeti. A 64 éves, baloldali polgármester, aki az oltási terv alapján nem kaphatta volna meg a vakcinát, és László Imréhez hasonlóan egyébként nem is regisztrált rá.

A 888.hu felvetette Falus Ferenc korábbi országos tiszti főorvos, a baloldal korábbi főpolgármester-jelöltjének érintettségét is, hiszen már ő sem dolgozik az egészségügyben. Falusnak van egy egészségüggyel foglalkozó magáncége, azt nem tudni, hogy abban folytat-e olyan tevékenységet, amely alapján jogosult lett volna az oltásra.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.