Sorosék előtt hajbókolt a Márki-Zay

Márki-Zay Péternek megint nincs ideje Hódmezővásárhellyel foglalkozni és vezetni a várost: az ellenzéki polgármesterre és szakértelmére nemrég az USA-ban volt égető szükség.

Forrás: tuzfalcsoport.blogstar.hu2019. 05. 16. 11:39
null
Márki-Zay Péter országos összefogást sürgetett Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márki-Zay Péternek megint nincs ideje Hódmezővásárhellyel foglalkozni és vezetni a várost: az ellenzéki polgármesterre és szakértelmére nemrég az USA-ban volt égető szükség. Kész Zoltánnal együtt a Mindenki Magyarországa Mozgalom nevében keltek át az óceánon, hogy pénzt gyűjtsenek a szervezetnek és nemzetközi kapcsolataikat építsék.

Nem kevesebbre vállalkoztak, mint hogy “tájékoztassák az amerikai külügyet a magyar politikai fejleményekről”, ugyanis a Szenátus és a Képviselőház külügyi bizottsága is állítólag meghallgatta őket. Előbbinek négy tagja levelet írt Trumpnak, amiben kifejezték aggodalmukat a magyarországi “antidemokratikus helyzet” miatt és felszólították az elnököt, hogy Orbán Viktorral való tárgyalásán ezt tolmácsolja a magyar miniszterelnök felé is. Levelükben olyan “független objektív” Soros-párti szervezetek és személyek jelentéseire hivatkoznak, mint a Freedom House, a Cato Intézet vagy Dalibor Rohac kutató, aki számtalan dicsérő hangvételű cikket írt már Sorosról.

Márki-Zay Péter nem csak a külügyminisztériumba látogatott el az USA-ban, hanem a hírek szerint Soroshoz köthető szervezetekkel is egyeztetett, azonban részletes információkat nem osztottak meg arról, hogy pontosan melyikekkel.

Találkoztak még a volt washingtoni magyar nagykövettel, Simonyi Andrással, aki érdekes módon a velük való megbeszélést követően írt a Márky-Zayt szinte istenítő hirklikk.hu oldalra a Trump-Orbán találkozóról, amiben megpróbálja megmagyarázni, hogy nem is volt fontos, és amit láttunk, az mind hazugság. Majd hozzáteszi, ő is nyilván független objektív módon, hogy nem véletlen a két ellenzéki politikus meghívása a találkozó idejére, ez szerinte azt mutatja, hogy nincs jó kapcsolat az USA és Magyarország között.

Meglátogatták a magyar származású politológust, Charles Gátit is, aki 2012 óta tudja a receptet Orbán Viktor megbuktatására: a lehetőségeket végigolvasva érezhető a szakértelem és bölcs előrelátás. Lehet, hogy tippeket ad Márki-Zayéknak? Ez esetben csak biztatni tudjuk, hiszen ezek a forgatókönyvek sem jöttek be.

Hódmezővásárhely polgárai idén októberben véleményt mondhatnak majd az önkormányzati választásokon Márki-Zay városvezetéséről – pontosabban annak hiányáról. Addig türelmet és kitartást kívánunk nekik, ősszel pedig józan döntést.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.