Súlyos bírság vár a renitens kocsmárosokra

Két, a nyitvatartási korlátozásokat megszegő budapesti vendéglátóhelyet is bezáratott a rendőrség.

2021. 01. 23. 13:26
BRFK ellenőrzés Erzsébetvárosban
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság továbbra sem lesz engedékeny azokkal, akik megszegik a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendeletnek a vendéglátóhelyek nyitvatartásával és a vendégek kiszolgálásával kapcsolatos rendelkezéseit. Míg a kormány másképp nem dönt: egyetlen étterem, cukrászda, söröző, kocsma sem szolgálhat ki helyben fogyasztással vendégeket még a kijárási korlátozások előtti időszakban sem.

A Facebook közösségi oldalon kezdett el terjedni egy bejegyzés a hét közepén. A nagykanizsai Resti Presszó és Söröző tulajdonosa jelentette ki, szembemegy a korlátozó rendelkezésekkel és február 1-jén akkor is kinyit, ha a járványveszély miatt hozott intézkedéseket meghosszabbítják.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3798317863577248&id=1185140394895021&__xts__[0]=68.ARCQvgZYf0bx-iHGVBDJeVSIdB76PxgrjY3_kEMX10GY2oH3ohKpA6qtoFC3i9G3TFN04vJgw-B2WX-Xw_-p_OD7KNHrvUdDfQ5wql3aAKKzfCjtyp77zkXH2ImyqNdwL_kMEG8txq8YXFwN1q5FLCMHuXxB0xgHAhEMtrCrCikVXiKEJqGYISI2zzLVTf9RhDUds9-hGxPvieGTvU-u0ukiG53bhG8uFuh_7xTs89J2RVA3spXOiecSLjzSe1FkrHouV1p1zumvahVDT14x_5zo0prut1WlFVxAxmS_rgpUjR0VA7U

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a vendéglátós Facebook-bejegyzésére reagálva azt nyilatkozta, megértik, hogy a vállalkozó nehéz helyzetbe került és elkeseredésében kívánja megszegni a szabályokat, de álláspontjuk szerint a vendéglátóhely kinyitása nem jogszerű, nem támogatható, ahogyan az sem, hogy a tulajdonos a veszélyhelyzeti egyéni védőeszközök használatára vonatkozó szabályok megszegésére hív fel másokat. A veszélyhelyzet miatt hozott korlátozó intézkedések okozta bevételkiesést kompenzálni fogja a kormány az önkormányzatokon keresztül, ezek ütemezése folyamatos.

A kanizsai vendéglátós akciójához azóta egy miskolci vállalkozás, a Lotti Presszó is csatlakozott, itt is azt írta a tulajdonos a közösségi oldalára, „további fennmaradásunkhoz és megélhetésünkhöz a rendeletek ellenére kinyitunk” .

Két budapesti, VII. kerületi vendéglátóipari kereskedelmi egység üzemeltetői ennél is továbbmentek, amikor január 22-én este kinyitották üzleteiket. A rendőrök aznap is folyamatosan ellenőrizték a terézvárosi szórakozóhelyeket, délelőtt még nem volt velük probléma, de a bulinegyed egyik közkedvelt kocsmája előtt este 18 órakor több száz törzsvendég gyűlt össze arra az álhírre, hogy a hely tulajdonosa is csatlakozott a nyitvatartási korlátozások ellen fellépő vállalkozókhoz. Ha már az emberek ilyen szép számmal összegyűltek, a kocsma alkalmazottai a tulajdonos tudtával alkohollal szolgálták ki az utcán összegyűlt tömeget, amivel nemcsak a kiszolgálásra vonatkozó, hanem a közterületi szeszes ital fogyasztásra érvényes rendeleteket is megszegték. A rendőrség az utcán tartózkodókat felszólította a vendéglátóhely előtti utcarész elhagyására, az üzletet hatvan napra bezáratta, a tulajdonossal szemben eljárást kezdeményeztek a BRFK VII. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai, a vendéglátós több százezer forintos bírságra számíthat. Három, a szórakozóhely belsejében fogyasztó vendéget is megbírságoltak.

Fotó: Police.hu

A bulinegyed egy másik szórakozóhelyén az este 20 órakor, a kijárási korlátozások utáni ellenőrzés során több tucat vendég tartózkodott és fogyasztott engedély nélkül. Ezt a bárt harminc napra záratta be a Budapesti Rendőr-főkapitányság, az üzemeltető pénzbírságot kap, szabálysértési feljelentést 33 ember ellen kezdeményeztek a rendőrök.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.