Szanyi szerint milliókat oszt magának a párt elnöksége

A vezetőség tényleg hülyének és rabszolgának nézi a tagságot, miközben maguknak osztogatják a félmilliós meg egymilliós fizetéseket — mondta a múlt pénteken felfüggesztett Szanyi Tibor. Az MSZP alelnöke szerint magukkal tolnak ki, akik őt kizárnák a pártból, az ügynek pedig még nincs ezzel vége.

2019. 07. 01. 10:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiszorítósdit játszanak, velem akarnak kitolni, de magukkal fognak – így reagált Szanyi Tibor (képünkön) arra, hogy az MSZP országos elnöksége felfüggesztette az alelnök, leköszönő európai parlamenti képviselő párttagságát. A döntést Szanyinak az EP- és a budapesti előválasztási kampány időszakában tanúsított magatartásával indokolták.

A történtek után az alelnök az ATV-nek úgy nyilatkozott: az MSZP vezetőségében „hülyének nézik a tagságot, rabszolgának tekintik őket”. – Kihajtják őket az utcára kampányolni, miközben maguknak osztogatják a félmilliós meg egymilliós fizetéseket. Ostobaság azt hinni, hogy ezek a párt belső ügyei. Egy frászt – mondta a politikus.

A párt alelnöke állítja: nem tudott az eljárásról, felfüggesztéséről a távollétében döntöttek. – Én már két hete is mondtam a vezetésnek, hogy ha velem kapcsolatban bármit tárgyalni szeretnének, lehetőleg a jelenlétemben tegyék – állította Szanyi, aki felfüggesztésének napján Brüsszelben volt. Hozzátette: nem tudja, ki nyújtotta be az indítványt és hogy mi volt a döntés oka, ráadásul pont az elnökség veszélyeztette a választások sikerét – fejtette ki a leköszönő EP-képviselő, aki szerint Tóth Bertalan elnök meg is bukott, a körülötte lévő fizetett tisztviselőkkel együtt. Leszögezte: attól, hogy hoztak egy adminisztratív döntést, az ügynek nincs vége. Jelezte: az etikai bizottság döntését meg fogja fellebbezni a kongresszuson. Ismert: az MSZP–Párbeszéd csak egyetlen euró­pai parlamenti mandátumhoz jutott a május 26-i választáson, amit éppen a párt kudarcot hozó kampányát vezető Ujhelyi Istvánnak osztottak ki. Emiatt Szanyi Tibor több dörgedelmes levelet is írt, amelyekben degenerálódó belterjes klubnak, élőhalottnak, korruptnak nevezte a szocialista pártot.

– Pont a tagság részéről jött a nyomás, hogy ez így nem mehet tovább – reflektált Kunhalmi Ágnes a párttársa szavaira. Az MSZP választmányi elnöke sajnálja a történteket, de szerinte ez évek óta húzódó probléma. – Azt kértük Szanyi Tibortól, hogy ezekben a hetekben ne szerepeljen, ő azonban ennek nem tett eleget, és mind az EP-, mind az előválasztási kampányt hátrányosan befolyásolta megnyilvánulásai­val – érvelt Kunhalmi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.