Szellemi terroristák fenyegetőznek ma is

A Kun Bélák, Szamuelyk és Lukács Györgyök XXI. századi szellemi és politikai leszármazottai által tönk szélére juttatott gazdaságunkat talpra állítottuk, pénzügyeinket rendbe szedtük — jelentette ki az 1919-es vörösterror áldozatairól szóló megemlékezésen Kövér László. Az Országgyűlés elnöke arra figyelmeztetett, hogy a kommunista diktatúrák iránt nosztalgiát érzők Európa és Magyarország szellemi és politikai önvédelmi képességének felszámolásáért dolgoznak.

Magyar Nemzet
2019. 06. 07. 6:41
KÖVÉR László
Az Országgyűlés elnöke Csornán a vörösterror áldozatai előtt hajtott fejet Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gonoszság csak akkor győzhető le, ha szembeszállunk vele, ha mindenkor megcselekedjük, amit megkövetel a haza – hangoztatta tegnap az Országgyűlés elnöke Csornán, az 1919-es vörösterror áldozatairól szóló centenáriumi megemlékezésen. Kövér László a Szent István téri rendezvényen azt mondta: ma is vannak olyanok, akik mentegetik a világszerte százmillió áldozatot követelő kommunista terrort és a magyarországi „tanácsköztársaságnak nevezett terrorista rémuralmat”. Ők azok, akik nosztalgiát éreznek a kommunista diktatúrák iránt – tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy Magyarország ma „emelkedő pályán mozgó, gyarapodó, biztonságos, vonzó befektetési és idegenforgalmi célpontot jelentő, mértéktartó erőt sugárzó, népességbeli és gazdasági adottságai fölötti nemzetközi tekintéllyel és befolyással bíró ország, amely képes megvédeni a határait, a gazdaságát, a szabadságát és a benne élő embereket”. A házelnök kiemelte: 2011-ben olyan új alaptörvényt alkottak, amely nemcsak szilárd közjogi, hanem értékrendi kerete is államunk újjáépítésének és nemzetünk megerősítésének.

Az Országgyűlés elnöke Csornán a vörösterror áldozatai előtt hajtott fejet
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Kövér László a beszédében úgy fogalmazott: „A Kun Bélák, Szamuelyk és Lukács Györgyök XXI. századi szellemi és politikai leszármazottai által tönk szélére juttatott gazdaságunkat talpra állítottuk, pénzügyeinket rendbe szedtük”, hozzátéve, megerősítették a családokat, helyreállították a közbiztonságot és megállították a tömeges illegális migrációt. Olyan nemzetpolitikát hirdettek és valósítottak meg, amely nem tehertételt, hanem erőforrást lát az elszakított területek magyarságában, nem konfliktusforrásnak, hanem összekötő kapocsnak tekinti őket egy kölcsönös előnyöket ígérő szomszédságpolitikában – tette világossá a fideszes politikus, aki kitért arra is, hogy ma is léteznek szellemi terroristák, akik Európa és Magyarország szellemi és politikai önvédelmi képességének felszámolásáért dolgoznak. Az Országgyűlés elnökének megfogalmazása szerint ezek az emberek a szellemi terrorizmus módszerével „szét akarják zúzni az egy férfi és egy nő szeretetközösségén alapuló családokat, a keresztény egyházakat és a nemzeti államokat”.

Kövér László beszélt arról is, hogy a Tanácsköztársaság idején „idegen országokban kiképzett, mérgezett eszméket magyar nyelven hirdető gátlástalan terroristák uralma alatt több száz embert öltek meg kegyetlen módon […], közülük kilencet Csornán”, több ezret bebörtönöztek és megkínoztak, több százezret kifosztottak, milliókat pedig rettegésben tartottak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.