Szentkirályi Alexandra: Ha most nem zárunk, csak később indulhatunk újra

A súlyosbodó járványügyi helyzet teszi szükségessé, hogy a kormány további szigorításokat vezessen be. Mindez szakértők javaslata alapján történik, és az a cél, hogy mielőbb visszatérhessen az ország a normális működéshez. Szentkirályi Alexandra mindenkit együttműködésre kér.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 03. 04. 13:34
null
Fotó: Vadnai Szabolcs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zár az ország – ezt jelentették be március 4-én délelőtt a kormányinfón. A kormány szigorító intézkedései közül a legfontosabb, hogy április 7-ig zárnak az óvodák és az általános iskolák, utóbbiak digitális tanrendre térnek át. A nem létfontosságú üzletek is zárva lesznek: az élelmiszerboltok és a gyógyszertárak természetesen nem. Március 8-tól a magánegészségügy kivételével a szolgáltatások is szünetelnek. A maszkviselés mindenhol kötelező szabadtéren, a kinti egyéni sportolás azonban továbbra is lehetséges.

Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely
Fotó: Facebook

A döntést szakértők tanácsa alapján hozta meg a kormány. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebook-bejegyzésében azt írja, hogy „a harmadik hullámban rendelkezésre áll a vakcina, jól halad az oltás, most az Európai Unióban harmadikak vagyunk, jövő héten a legátoltottabbak leszünk. De ez a tempó sem elég gyors ahhoz, hogy a vírust, különösen a vírusmutánsok terjedését megakadályozza. A brüsszeli vakcinabeszerzés továbbra is lassú, és a keleti vakcinákkal együtt sem tudjuk még a társadalmi védettséget kialakítani. Csak a kontaktszámok, találkozások radikális csökkentése vezethet eredményre.”

A kormányszóvivő együttműködésre kér mindenkit.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.