Tarlós: Az ellenzék az elejétől ellenséges a metrófelújítás ügyében

Tarlós István szerint olyanok támadják most, akik semmit nem tettek a hármas metró korszerűsítéséért. Hadházy vádaskodásával kapcsolatban megerősítette, hogy várja a feljelentést.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Hírlap2020. 12. 02. 9:42
null
2020.01.13. Tarlós István interjú Fotó: Arpad Kurucz

A korábban lapunknak is nyilatkozó Tarlós István hitvány történetként értékelte az ellene indított újabb támadásokat a mai Magyar Hírlapban megjelent interjúban. A volt főpolgármester megjegyezte, hogy több mint egy éve, az önkormányzati választások óta senki nem talált „használható támadási felületet” ellene. Hadházy személyével kapcsolatban is kifejtette rövid véleményét: egyre többen, egyre kevésbé bíznak benne, és saját oldalán belül is bizonyítási kényszerei vannak.

Tarlós jelezte, hogy ő már rágalmazás miatt megtette saját feljelentését a Momentummal szövetséges országgyűlési képviselő ellen, várja, hogy a vádaskodás után Hadházy is megtegye ugyanezt őellene.

A volt főpolgármester az interjúban a hármas metró felújításának pontos folyamatát is leírta, emlékeztetve arra, hogy az ellenzék milyen támadásokkal próbálkozott, egy esetben például Tarlós telefonszámával ragasztották tele a metrót. A mostani városvezetés, akkor még ellenzékből az elejétől fogva ellenségesen kezelte a metrófelújítás ügyét, amikor pedig elkezdődött, akkor a metrókocsikat kezdték szidni. „Végig azt játszották, hogy nekik hol »túl szép és biztos új«, hol »ócskavas« volt az összes kocsi” – emlékeztetett Tarlós.

A metróvonal középső szakasza felújításának a csúszásáról a volt főpolgármester úgy vélekedett, hogy minden azon múlik, hogy a kivitelező cég és a városvezetés meg tud-e egyezni. Elmondta, hogy korábban ő hivatalban lévő főpolgármesterként maga is rengeteg „hiú” nagy céggel egyeztetett. Szerinte ezek a vállalatok mindig elvárják, hogy a legfelső szinten tárgyaljanak velük.

A Lánchíd projektről megjegyezte, hogy a baloldali vezetés most tart ott, mint ők tavaly nyáron.

A Bubival kapcsolatban viszont egyetértett a főváros döntésével, mert mint mondta „a probléma nem életszerű”, télen pedig vélhetően egyébként is visszaesik a közösségi biciklihálózatot használók száma. A busztenderről elmondta, hogy vannak olyan közbeszerzések, amiknél „az óvatosság, a figyelem és bizonyos dokumentumok megőrzése nem paranoia, hanem egészséges önvédelem”. A BKV járatsűrítéseinek elmaradásáról Tarlós azt mondta, hogy „hiba és ítélőképességi zavar”.

A teljes interjút itt olvashatják el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.