Tovább tart a meleg nyári idő, elszórtan várhatók zivatarok

A Kárpát-medencében továbbra is meleg idő várható, a labilis rétegződés miatt elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok.

Forrás: MTI2019. 08. 29. 20:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kárpát-medencében továbbra is meleg a levegő, labilis rétegződés miatt elszórtan kialakulhat záporos csapadék.

Várható időjárás az ország területén péntek estig:

Az ország nagyobb részén kevés felhőre, sok napsütésre, száraz időre számíthatunk, de a délnyugati tájakon a vastagabb fátyolfelhők szűrhetik is a napsütést.

Az Északi-középhegységben, északkeleten és az északnyugati megyékben viszont a gomolyfelhőkből estig záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

Éjszaka többnyire derült lesz az ég, hajnalra a szélcsendes, felhőtlen tájakon párafoltok képződhetnek. A Dunántúl nyugati részein ezzel szemben felhősebb marad az ég, de csapadék ott sem valószínű.

Pénteken összességében a mainál több gomolyfelhő lesz az égen, de mindenhol sok napsütés várható. A délutáni, esti órákban elszórt jelleggel kialakulhatnak helyi záporok, zivatarok, nagyobb eséllyel az Alföldön és északnyugaton. A csütörtökön jellemzően délkeleti, péntekre már északkeletire forduló szél csak néhol élénkülhet meg, de zivatar környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 21 fok között alakul, de a szélvédett völgyekben ennél kissé hidegebb, a városokban, magasabb helyeken és a Balaton partján kissé melegebb lesz a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 28 és 35 fok között várható, az Alpokalján van esély 30 fok alatti értékekre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.