Újabb felháborító baloldali provokáció

Munkásőrség? Azt már nem!

2020. 02. 10. 16:20
null
A VII. kerületi munkásőrség zászlóavató ünnepsége 1957-ben Forrás: Fortepan–Bauer Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Civil szervezetként alakult újjá az 1956 utáni évtizedeket idéző Munkásőrség, amely eredetileg a forradalom után az MSZMP párthadseregeként jött létre.

Az 1989. évi XXX. törvény szerint a testület 1989. október 20-án jogutód nélkül feloszlott, amit az 1989. október 31-i, úgynevezett „négyigenes” népszavazás több, mint 4 millió igen szavazattal megerősített.

Eltelt harminc év és újból itt vannak.

A beszédes nevű Ellenforradalom 1956 (!) nevű Facebook-oldalon tették közre a felhívásukat:

„A civil szervezetként hivatalosan is újjáalakult Munkásőrség várja soraiba az egykori munkásőröket és a nyomdokaikba lépni kívánó, nem ijedős fiatalokat! A veterán munkásőröktől nem várjuk el, hogy újra egyenruhát öltsenek, de a fiatal tagjainknak (akik kérik), gyakorló egyenruhát biztosítunk. Márciusban egységgyűlést tartunk. (...)”

https://www.facebook.com/kommunistaoldal/photos/a.252531495113964/1014921275541645/?type=3

Az alapítók nem ijedős fiatalokat várnak, akiknek gyakorló egyenruhát is biztosítanak, tehát egy kifejezetten militáns szervezetről van szó.

Az ember esze megáll!

Ez a százezrek, sőt milliók érzékenységét sértő újjáalakulás nem más, mint nyílt provokáció és felbujtás.

Azt csak halkan kérdezzük meg, hogy miként működhet ez az oldal a Facebookon, hiszen bőven található rajta önkényuralmi jelkép, miközben számos kormányhoz köthető portált, publicistát rendszeresen tilt, korlátoz a Zuckerberg -galaxis különböző mondvacsinált indokokkal.

Az újjászerveződő Munkásőrség miatt várjuk azon liberális értelmiségiek hangos tiltakozását is, akik annak idején egy másik, szintén hagyományőrzés jegyében megalakult szervezet esetében barna esőt vizionáltak.

Eddig és ne tovább!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.