Varga Judit is reagált Brüsszel jogállamisági aggályaira

A súlyos demokratikus deficittel küzdő brüsszeli intézmények akarják megmondani, hogyan építsenek a tagállamok demokráciát.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2020. 12. 04. 13:20
null
Varga Judit Igazságügyi Miniszter Fotó: Mohai Balázs Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Judit igazságügyi miniszter a következőt írta Facebookján: „Van annak egy diszkrét bája, amikor a súlyos demokratikus deficittel küzdő brüsszeli intézmények akarják megmondani a tagállamoknak, hogyan építsenek valódi demokráciát”.

A korábban a Momentumos Donáth Annával összedolgozó Vera Jourováról azt írta: „Vera Jourova szerint az egészséges demokráciákban a brüsszeli központból mondják meg, hogy milyen a tisztességes választás, a tiszta kampány és a kiegyensúlyozott sajtópiac. Erről tanúskodik az általa jegyzett Európai Demokrácia Akcióterv (EDAP) valamint Média és Audiovizuális Akcióterv (MAAP)”.

A tárcavezető arra célozhatott az Európai Bizottság alelnökének nevéhez kötődő akciótervek kapcsán, amelyet több sajtófelület is kiemelt, hogy „valójában semmilyen valódi javaslatot nem nyújtottak be a szabályozásra, a tervek inkább szándéknyilatkozatok a bizottságtól, hogy a jövőben foglalkozni fognak ezekkel a kérdésekkel”.

Jourova tervezete azt határozná meg, hogy „az online térben hirdető politikai pártok, hirdetők milyen feltételekkel célozhatják meg hirdetéseikkel a felhasználókat. A szabályozás tervezetében a nagy techipari cégek működését szabályozó rendelettervezet is szerepel, illetve szeretnének létrehozni egy média-tulajdonviszonyokat nyomon követő szervezetet, amelynek célja az állami hirdetések tisztességes mértékű szétosztása az egyes szereplők között”.

Az igazságügyi miniszter a bejegyzése végén hozzátette: „vajon melyik biztosnak jut eszébe, hogy a választási eredményeket is Brüsszelből kellene megküldeni?”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.