Varga Judit: Világok harcáról van szó, nem jogállamiságról

Méltatlan támadás – így reagált az igazságügyi miniszter a vasárnap esti Bayer show-ban arra, hogy Donáth Anna egy, a HírTV által nyilvánosságra hozott videóban beismerte: a Momentumnak része volt abban, hogy az Európai Parlamentben diktatúratörvényként beszéltek a „felhatalmazási törvényről”. A beszélgetés során nem kerülhették meg a jogállamiság kérdését sem, amely miatt hazánkat időről időre a szőnyeg szélére állítják az Európai Unióban.

Forrás: Hír tv2020. 10. 19. 14:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasárnap esti adásban Varga Judit igazságügyi miniszter volt Bayer Zsolt vendége. A műsor házigazdája a beszélgetés elején megjegyezte, hogy Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője rövid időn belül kétszer is lebukott: bár sokáig tagadta, egy kiszivárgott felvételből kiderült, hogy mégiscsak szoros kapcsolatot ápol Věra Jourová cseh biztos asszonnyal, és rendszeresen egyeztet vele.

Lesz ennek valami következménye? – tette fel a kérdést Bayer Zsolt.

Ez egy morális ügy, ezért morális következményének kell lennie, és van is – válaszolta Varga Judit, majd hozzátette, amit lehetett, ő megtett, hiszen felszólította Donáth Annát arra, hogy távozzon a közéletből.

Az igazságügyi miniszter szerint megdöbbentő az a minőség, ahogyan a történteket tálalják, hiszen a momentumos politikus sikerként tartja számon, hogy az álhíreket miként terjeszti Európában Magyarországról és a magyar kormányról.

A műsorban elhangzott, hogy a HírTV hozta nyilvánosságra azt a felvételt, amelyben Donáth Anna beismerte: a Momentumnak része volt abban, hogy az Európai Parlamentben diktatúratörvényként beszéltek a felhatalmazási törvényről. – Ez egy rendkívül méltatlan támadás volt a saját államigazgatásunk ellen is, azon munkások, emberek, egészségügyi dolgozók ellen, akiknek egyetlen egy feladatuk volt csak: hogy mentsék az emberi életeket és a magyarok egészségét – hangsúlyozta Varga Judit.

A beszélgetés során nem kerülhették meg a jogállamiság kérdését sem, amely miatt az országot időről időre a szőnyeg szélére állítják. A tárcavezető kiemelte: Európában is a magyar választópolgárok elsöprő többségének a véleményét kell képviselni, legyen szó multikulturalizmusról, migrációról, családról vagy vallásról. – Úgy gondolom, hogy világok harcáról van szó, nem jogállamisági kérdésekről ezen viták esetében – szögezte le.

Bayer Zsolt arra is rákérdezett, hogy anno a csatlakozási szerződésbe belefoglalták-e az LMBTQ-jogokat vagy a melegházasság kérdését. Varga Judit erre úgy reflektált: ezt nevezik lopakodó hatáskörbővítésnek, mert az a keretrendszer, amelyhez mi csatlakoztunk, kimondta, hogy társadalompolitikai kérdésekbe az Európai Unió nem szólhat bele. – Ott a nemzeti szuverenitás a fő szabály – mutatott rá a miniszter.

A teljes adás itt tekinthető meg:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.