Vásárhelyi Mária: A baloldal súlyos vereséget szenvedett

Ha ez a győzelem, akkor milyen lenne a vereség? – kérdezi a baloldali EP-képviselőket az egykori SZDSZ alapító tagja.

Forrás: ORIGO.HU2020. 12. 09. 22:54
Vsrhelyi Mria
Budapest, 2012. február 10. Vásárhelyi Mária szociológus beszél a Gyorskonferencia a köztársaságról elnevezésû tanácskozáson, amelyet Göncz Árpád 90. születésnapja alkalmából rendeztek az OSA Archívum épületében. MTI Fotó: Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha ez a győzelem, akkor milyen lenne a vereség? – kérdezi Facebook posztjában a baloldali EP-képviselőket Vásárhelyi Mária, a magyarországi baloldal egyik leghangosabb szószólója, Soros György elkötelezett embere. A bejegyzés előzménye, hogy Gyurcsányné és Ujhelyi István is el akarta hitetni a baloldal híveivel, hogy a magyar-lengyel-német megegyezés az ő győzelmüket jelenti. Ez egyáltalán nem így van, Magyarország és Orbán Viktor győzött, Angela Merkel elfogadta a magyar és a lengyel miniszterelnök minden feltételét. Vásárhelyi Mária szerint is ez történt – csak ő nem örül neki.

„Az EU, mint 10 éve mindig, most is cserbenhagyta a magyar demokratákat” – írja Vásárhelyi Mária, demokratákon szokás szerint saját magukat, a magyarországi baloldalt értve. Aztán azon panaszkodik, hogy Angela Merkel – Vásárhelyi szavaival – „elvtelen kompromisszumot” kötött Orbán Viktorral, akit persze a szokásos diktátorozással próbál támadni.

A legérdekesebb a bejegyzésben, hogy ő maga is – megcáfolva Gyurcsánynét és Ujhelyit – azt emeli ki, hogy 2022-ig semmilyen eljárást nem tud indítani Brüsszel, és azután is csak az uniós pénzekkel kapcsolatban. Ez a legfontosabb jogi és politikai garancia, amit a magyar és a lengyel miniszterelnök kiharcolt. Brüsszel nem tud homályos politikai elvek alapján támadást indítani az illegális migrációt és a genderideológia erőszakos terjesztését ellenző magyar kormány ellen.

Bejegyzésének végén a láthatóan nagyon dühös Vásárhelyi elismeri, hogy a magyar baloldal nem tudja a választáson legyőzni a Fideszt, Brüsszel segítségét remélték a hatalomra kerüléshez. Mivel ez most sem sikerült, Vásárhelyi Mária egyenesen „Európa sírásójának” nevezi Angela Merkelt.

Vásárhelyi Mária ismert baloldali aktivista, az egykori SZDSZ alapító tagja Soros György egyik legelkötelezettebb magyarországi embere – olvasható az Origo cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.