időjárás 6°C Miklós 2022. december 6.
logo

Grafikus modernizálta a továbbgondolt divatterepjárót

Forrás: Autó-Motor
2021.06.22. 22:30
borítókép

Andrej Fadjukin ezúttal sportos divatterepjáróként valósította meg a modernizált UAZ 469-est.

Andrej Fadjukin grafikus két évvel ezelőtt készítette el az UAZ Bor elnevezésű tervét, ami egy modernizált parancsnoki UAZ volt, most pedig ezt továbbgondolva tervezte meg az Azimut nevű, sportosabb megjelenésű háromajtós divatterepjárót – olvasható az autómotor.hu cikkében.

Ennek is alvázas felépítést és 3,0 literes TDI motort vizionál a készítő, és noha a tervezésnél a gyártástechnológiai szempontokat is figyelembe vette, a megvalósulásra itt sincs esély. A Bor-hoz képest a fekete műanyag orr, a döntött szélvédő jellemzi ezt a divatterepjárót, a szintén fekete műanyagból készített keménytető darabokban leszerelhető.

A kép illusztráció. Fotó: Pixabay

Korábbi cikkünkben a keleti gyártó újításáról írtunk. A Mazda hiszi, hogy minden műszaki megoldást használni kell a CO2-kibocsátás csökkentése érdekében. Ennek érdekében már jövőre piacra is dobják az első autót, ami már a hosszmotoros Skyactiv alapot használja, és ezzel párhuzamosan készítenek egy Skyactiv EV alapot is: Hosszmotoros és dedikált villanyautó-alap jön a gyártótól.