időjárás 3°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Nem spórolnak a látványos részletekkel a QX60 új generációjánál

Forrás: Autó-Motor
2021.06.24. 11:11
borítókép

Tavaly szeptemberben ismerhettük meg az Infiniti QX60-as szabadidő-autó új generációjának előzetesét.

Tavaly szeptemberben ismerhettük meg a 2013 óta kínált Infiniti QX60-as szabadidő-autó új generációjának előzetesét, amihez hű maradt a most bemutatott szériaváltozat. Megmaradtak a Vitarát idéző vonalak, az első-, illetve hátsó lökhárító krómozott betétje kályhaezüstre szelídült, utóbbiak úgy néznek ki, mintha oldalanként két-két befalazott kipufogó-végződése lenne az autónak, miközben csak a jobb oldalon van egy szimpla, kis átmérőjű kipufogócső.

Infiniti QX60
Fotó: Flickr

Egyelőre csak a csúcs-felszereltségnek számító Autograph modell belsejéről vannak képek, ahol szinte minden szabad felületet díszvarrással bőven ellátott bőr borít, kettős varrással látják el a peremeket, az ülésen dombornyomott minták is vannak, a műszerfalra nyílt pórusú fabetét kerül. A harmadik sorba már csak szimpla bőrkárpit jut, az ide szorulókat a korábbinál több hellyel kárpótolták. Teljesen digitális a műszerfal, a kormány mögött egy 12,3 colos monitor, középen egy 12,3 colos érintőképernyő található, a szellőzéskonzol is érintőképernyő, és elérhető a fel a fejjel kijelző is.

Infiniti QX60
Fotó: Flickr

A motor marad a 3,5 literes V6-os szívó 300 LE/366 Nm teljesítménnyel, de a testvérmodell Nissan Pathfinderhez hasonlóan itt is megszabadultak a fokozatmentes automatikus váltótól, helyette kilencfokozatú automatát használnak; a legnagyobb előrelépést a 2722 kilogrammos vontatási kapacitás jelenti, ami 20 százalékkal magasabb a korábbinál. A feláras összkerékhajtás új központi differenciálművet és fékezéses differenciálzárat kap.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Már nemcsak az árával, hanem a tudásával is hódít az új modell

Rohamos léptékben fejlődik a Dacia márka, ami lemérhető a Sandero tudásán – és árán is. Már nem diszkontárú autóról van szó, így az elvárások is mások lettek; tágasságára, jó használhatóságára és kényelmes hangolású felfüggesztésére támaszkodhat.

Tovább...