időjárás 4°C Zalán 2023. március 30.
logo

Távoli frissítéssel akarják megoldani, hogy az autó olyan fürge legyen, amilyennek ígérik

Forrás: Autó-Motor
2021.06.12. 09:24
borítókép

Nem sikerült reprodukálni a BMW által az M550i-nek ígért gyorsulást, ezen akarnak segíteni.

A Car and Driver újságnál nem sikerült reprodukálni a BMW által az M550i-nek ígért 3,6 másodperces 0-96 km/óra gyorsulást, ezen akarnak Münchenből segíteni – olvasható az Autó-Motor cikkében.

A Car and Driver újságnál járt teszten egy BMW M550i xDrive, amelynek a gyár által ígért 3,6 másodperces 0-96 km/óra gyorsulását saját méréssel akarták igazolni. Elsőre csak 4,1 másodpercet tudtak elérni, ami önmagában véve remek érték, de fél másodperccel marad el a gyári értéktől, azt gyanították, hogy nem megfelelő üzemanyaggal tankolták meg valamikor korábban az autót – az USA-ban 87 oktános benzint is lehet kapni –, ezért több tankolással később még egyszer lemérték a tudását, ekkor már 3,9 másodpercet sikerült regisztrálni.

Ezt azért furcsállták, mert a korábban lemért gyorsulási értékek következetesen alulmúlták a gyári adatot.

A Car and Driver újságnál nem sikerült reprodukálni a BMW által az M550i-nek ígért 3,6 másodperces 0-96 km_óra gyorsulást, ezen akarnak Münchenből segíteni. A Car and Driver újságnál járt teszten egy BMW M550i xDrive, amelynek a gyár által ígért 3,6 másodperces 0-96 km/óra gyorsulását saját méréssel akarták igazolni. Elsőre csak 4,1 másodpercet tudtak elérni, ami önmagában véve remek érték, de fél másodperccel marad el a gyári értéktől.
Fotó: AUTÓ-MOTOR

Kértek egy másik autót a BMW-től, amikor a forgalmazó is tudomást szerzett a dologról, és vizsgálatot indított.

Kiderült, hogy a probléma a 2021-es modellévű példányokat érinti, és a motorvezérlő számítógép és az összkerékhajtás működéséért is felelős ESP-vezérlő közötti kommunikációs probléma miatt keletkezik, egészen pontosan minimális mértékben csökken a töltőnyomás. A BMW ígérete szerint még a nyáron küldik Münchenből az érintett autókra távoli frissítéssel a javítást, amelyet követően már az előrejelzett 3,6 másodperces 0-96 km/órás gyorsulást tudja majd az M550i xDrive.