időjárás 1°C Adél 2023. január 29.
logo

Tüzelőanyagcellás Defendert tesztelnek közúton

Forrás: Autó-Motor
2021.06.20. 20:47
borítókép

A fejlesztést a brit állam is támogatja, az alkatrészek mind hazai beszállítóktól származnak.

A Jaguar Land Rover nemrég bejelentett Reimagine nevű stratégiájának részeként kezdi meg még az idén a hidrogén tüzelőanyagcellás autók közúti tesztelését, Defender 110-es karosszériában fogják végezni a próbákat. A britek meg akarják őrizni járműveik meglévő képességeit, legyen szó terepjárásról vagy épp vontatásról, és ennek megfelelően pontosan össze kell hangolni az egyes részegységek működését.

A Defender belülről
Fotó: YouTube/Képernyőfotó

A Project Zeus néven futó fejlesztést a brit állam is támogatja, így az alkatrészek mind brit beszállítóktól származnak,

és a munkában a Delta Motorsport, az AVL, a Marelli Automotive Systems és a UK Battery Industrialisation Centre mérnökei is segítenek majd az autógyártónak. A Jaguar Land Rover úgy számol, hogy az akkumulátoros-elektromos autók mellett a hidrogén tüzelőanyagcellás járművekre is szükség lesz a zéró helyi károsanyag-kibocsájtású járműflotta eléréséhez.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: YouTube/Képernyőkép

Fellendül a globális autóértékesítés idén

Kínában és az Amerikai Egyesült Államokban idén elérik az autópiacok a koronavírus-pandémia előtti szintet, miközben Európa ettől lényegesen elmarad – áll a PwC vezető tanácsadó elemzésében, amelyet az AutomobilWoche.de idézett. Az Egyesült Államokkal és Kínával ellentétben, ahol a fellendülés már javában zajlik, az európai piac áprilisig még mindig 25 százalékkal elmaradt a 2019-es eladások szintjétől. Ugyanakkor a német autóipar továbbra is magabiztosan teljesít – mondta Felix Kuhnert, a PwC ipari szakértője a német sajtó kérdésére.

A vakcinák széles körű használata és a korlátozások feloldása növekvő optimizmushoz vezet, amelyet a következő hetekben és hónapokban az új gépjármű-regisztrációk emelkedő száma minden bizonnyal tükrözni fog – mondta Kuhnert.

Tovább