időjárás 9°C Amália 2022. október 7.
logo

Jelentősen átépítettek egy népszerű amerikai kabriót

Forrás: Autó-Motor
2022.08.08. 07:21
borítókép

A Ringbrothers műhely 4200 munkaóra alatt állította kerékre a Caged nevű autót.

A Ringbrothers 4200 munkaóra alatt építette meg a Caged névre keresztelt Mustang kabriót, amelynél nem kötöttek kompromisszumokat – olvasható az Autó-Motor cikkében.

Alapvetően úgy néz ki, hogy egy 1964-es Ford Mustang kabrió volt a kiindulási alap a Ringbrothers műhely legújabb, Caged elnevezésű alkotásához, a valóságban teljesen egyedi konstrukcióról van szó. Az egész azzal indult, hogy a Roadster Shop nevű műhelytől rendeltek egy alvázat, amelyre aztán egy új karosszériát ráhegesztettek – azaz végeredményben önhordó lett a szerkezet –, de ezt a karosszériát a rend kedvéért hosszában és széltében is megnyújtották 2,5 centivel, hogy stimmeljenek az elképzelt arányok.

A motortérbe a Ford Performance által készített 5,0 literes V8-as szívómotort szerelték, amihez 10 fokozatú automatikus váltó csatlakozik – emiatt széles váltóalagutat kellett készíteni –, a Flowmaster szállította az egyedi, rozsdamentes acélból készített kipufogórendszert. A klasszikus műszerfalban digitális visszajelző tájékoztatja a sofőrt, a légkondicionáló modern darab. A Ringbrothers műhely 4200 munkaóra alatt állította kerékre a Caged nevű autót.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Képernyőfelvétel (Forrás: Youtube/Ringbrothers)