Keresés
Magyar Nemzet
2021. június 18., péntek, Arnold, Levente napja
HÍR TV - HÁTTÉRKÉP2500 éves az „Oszd meg és uralkodj!\" elve.

Címke: 65 év felettiek

9 cikk 1/1 oldal

Szombattól karácsonyig nem lesz idősáv a boltokban

Szombattól visszatér a korlátozások nélküli vásárlás délelőttönként, és nem lesz központi létszámkorlátozás a boltokban. December 24-én is nyitva maradnak az üzletek.

Az idősávtól is függ, nyitva maradnak-e a boltok karácsonyig

Jobban sikerült a vártnál az első adventi hétvége bolti értékesítése, és van esély, hogy bronzvasárnapra tovább nő a fogyasztás. Ennek az a feltétele, hogy korosztálytól függetlenül a vevők nap mint nap együttműködjenek.

Van, ahol kizárják a nyugdíjasokat a boltból

Akad vegyesbolt, ahol az idősek délelőtti két óráján kívül már nem vagy nem szívesen fogadnak veszélyeztetett korú vásárlókat. Ám ez jogellenes.

Megint változnak a vásárlási szokások

A kereskedelem villámgyorsan felkészült a mától érvényes új, idősávos vásárlási rendre, amely a 65 év alattiaktól igényel nagyobb alkalmazkodást a mindennapokban.

Maszkot, kesztyűt kérnek a dolgozók

Könnyebb volt az áruházi dolgozók munkája a hétvége óta, mivel a legforgalmasabb délelőtti sávban a korábbi vásárlótömeg töredéke fordult meg az üzletekben.

Erősödőben a bolti dolgozók biztonságérzete

A nyugdíjas idősáv kapcsán a munkavállalók körében az az egyetlen aggodalom, hogyan kezeljék a kiélezettebb helyzeteket, ha a vásárló nem hajlandó együttműködni.

Jól vizsgázott a kiskereskedelem

A komfort­zónán túli korlátozás miatt érzett kezdeti feszültség mellett a vásárlók tudomásul vették és követték az időseket kímélő átmeneti intézkedést.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége