Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 14., csütörtök, Aliz napja

Címke: afd

36 cikk 1/4 oldal

Bizottsági elnököt hívtak vissza a Bundestagban

A Bundestag hetvenéves modern kori történetében példa nélkül álló döntést közös kezdeményezésre, egyhangúlag hozta meg tegnap délelőtt a többi parlamenti frakció.

Önvizsgálatot tart a CDU

Ingo Gondro, a német kereszténydemokraták konzervatív platformjának alelnöke szerint a súlyos türingiai vereség megerősíti, hogy a párt túlságosan balra fordult.

CDU-koalíció az AfD-vel?

Michael Heym CDU poltikus szerint nem szabad előzetesen kizárni, hogy a kereszténydemokraták az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű radikális párttal, valamint az FDP-vel közösen kormányozzanak.

Türingiában bukhat a CDU

Az előrejelzések szerint minden második polgár valamelyik szélsőséges protestpártra – a baloldali radikális Linkére vagy a jobboldali AfD-re – adhatja a voksát vasárnap Türingiában.

Vizsgálják a támadó hátterét

Szélsőjobboldali terrorcselekménynek nevezte a német igazságügyi miniszter a kelet-németországi Halle zsinagógájánál történt szerdai lövöldözést, amelyben ketten életüket vesztették.

Az idő nem Merkelnek dolgozik

Szeptember 1-jén 3,3 millió szászországi és 2,1 millió brandenburgi választásra jogosult polgár dönthetett arról, hogy a következő öt évben miként alakuljon a tartományi parlamentek összetétele.

Korszakhatárt jelent az AfD tartományi előretörése

Győzelmük miatt elégedettek, jelentős szavazatveszteségük miatt azonban csalódtak a hagyományos nagy pártok a Szászországban és Brandenburgban rendezett vasárnapi tartományi választások után.

Csúszós lejtőn

A Merkel-kormány fekete-vörös alkotóelemei szász földön és Brandenburgban is minden tíz polgárból már csak négynek a bizalmát élvezik.
36 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …