Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 17., kedd, Zsófia napja

Címke: afd

185 cikk 1/19 oldal

Az idő nem Merkelnek dolgozik

Szeptember 1-jén 3,3 millió szászországi és 2,1 millió brandenburgi választásra jogosult polgár dönthetett arról, hogy a következő öt évben miként alakuljon a tartományi parlamentek összetétele.

Korszakhatárt jelent az AfD tartományi előretörése

Győzelmük miatt elégedettek, jelentős szavazatveszteségük miatt azonban csalódtak a hagyományos nagy pártok a Szászországban és Brandenburgban rendezett vasárnapi tartományi választások után.

Csúszós lejtőn

A Merkel-kormány fekete-vörös alkotóelemei szász földön és Brandenburgban is minden tíz polgárból már csak négynek a bizalmát élvezik.

Pánik az AfD miatt

Győzelmük miatt elégedettek, jelentős szavazatveszteségük miatt azonban csalódtak a hagyományos nagy pártok a Szászországban és Brandenburgban rendezett tartományi választások után.

Előretört az AfD

Mind Szászországban, mint a szomszédos Brandenburgban a bevándorlásellenes AfD lett a tartományi választásokon a második erő. Előbbi tartományban az egyre gyengülő CDU tartotta meg vezető pozícióját.
185 cikk 1/19 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.