Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 21., szombat, Máté, Mirella napja

Címke: atomenergia

117 cikk 1/12 oldal

Atomenergia az áramtermelésen túl

Minden nukleáris technológia az életminőséget hivatott növelni, akár az áramtermelésről, akár a gyógyászatban vagy a mezőgazdaságban betöltött szerepéről van szó.

Lustálkodik az uránpiac, hiány keletkezhet

Megfelelő nagyságú uránérctartalékkal rendelkezik a világ, ám a jelenlegi tendenciák alapján mégis várható valamennyi hiány a piacon a következő évtizedekben.

Csukcsföldre úszik az atomerőmű

Pevekben tiszta és biztonságos forrásból származó energiával látja el a létesítmény a helyi lakosságot és a térségben működő vállalatokat.

Nem vizsgálták az alternatívákat

Vita Szél Bernadett és Hárfás Zsolt között Paks II jövőjéről és a megújuló energiaforrások létjogosultságáról.

Megkerülhetetlen a nukleáris energia

Érthetetlen, hogy az LMP-nek, a magát klímabarátnak nevező pártnak éppen az atomerőművek nem kellenek, amelyek ­messzemenően klímabarátok és folyamatosan szolgáltatnak energiát egész évben.

Megújulóra alapozott energiaellátás

Ma Berlinben fizetnek a legtöbbet a villamos energiáért, 101 forintot kilowattóránként, miközben Budapesten a fogyasztóknak ez csak 38 forintjukba kerül!

A fizika ereje az emberi hibák ellen

Ma már olyan nukleáris áramtermelők üzemelnek világszerte, így Pakson is, amelyek bármiféle emberi hibának ellenállnak, ezt pedig az önszabályozó rendszerekkel érik el.
117 cikk 1/12 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.