Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 24., szombat, Bertalan napja

Címke: Ausztrália

394 cikk 1/40 oldal

Kutatók megtalálhatták a koalák megmentésének a kulcsát

A koalák mikrobiomjának megváltoztatása székletátültetéssel lehetővé teszi, hogy az erszényesek más fajta eukaliptuszokat is elfogyasszanak, ily módon túléljék egyre fogyatkozó élőhelyük elvesztését – vélik ausztrál kutatók.

Hiába kérlelik Ausztráliát a szigetek

A szénbányászat leállítását kérték Ausztráliától a csendes-óceáni szigetországok vezetői, akiknek otthonait súlyosan veszélyezteti a globális tengerszint-növekedés, ám kemény elutasításba ütköztek.

Ortopédiai segédeszközt találtak egy krokodilban Ausztráliában

Ortopédiai műtéteknél használatos fémlapot találtak egy csaknem ötméteres krokodilban egy ausztráliai krokodilfarmon. Feltételezik, hogy egy olyan emberből származik, akit sok évvel ezelőtt falt fel az MJ nevű 45 éves hüllő.

A tengerparti ökoszisztémák csaknem fele súlyosan károsodott Ausztráliában

A tengerparti ökoszisztémák nagyjából 45 százaléka súlyos, néhány esetben visszafordíthatatlan károkat szenvedett a klímaváltozás miatt 2011 és 2017 között Ausztráliában – derült ki egy tanulmányból, amely szerint a szélsőséges éghajlati jelenségek felerősítették a klímaváltozás hatásait az érintett időszakban.

Versenyfutás a csendes-óceáni szigetvilágért

Ausztrália már évtizedek óta igyekszik befolyást szerezni környezetében, ám ezzel a törekvéssel ma már nem áll egyedül, a kontinensnyi országnak az utóbbi években kihívója akadt.

Vámos bombájával az elődöntőben!

Még a vártnál is keservesebb volt, de sikerült: a magyar férfi vízilabda-válogatott kétgólos hátrányból felállva 10-9-re legyőzte Ausztráliát a kvangdzsui világbajnokság negyeddöntőjében! Varga Dénes félig gyógyultan beszállt a második negyedben, és dobott is egy varázslatos gólt.
394 cikk 1/40 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.