Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 28., kedd, Károly, Karola napja

Címke: balaton

195 cikk 1/20 oldal

Díszpintyből legenda

Negyven évvel ezelőtt repült az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan. Következő hazánkfia négy év múlva követheti, aki akár fél évig dolgozhat a Nemzetközi Űrállomáson.

Kőberakót is akarnak Balatongyörökre

Kibújt a szög a zsákból a Balatongyörökre tervezett hajókikötő ügyében a településen ma este megtartott lakossági fórumon.

Megkezdődött a balatoni nádaratás

Megkezdődött a balatoni nádaratás, a tervek teljesítését azonban hátráltatja, hogy a tó nem fagyott be, és a vízügynek nincs saját aratógépe, a vállalkozók részéről pedig csekély az érdeklődés – tájékoztatta Csonki István, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője az MTI-t hétfőn.

Önkéntes tűzoltók is védik a Balatont

A Balaton mint érzékeny ökoszisztéma szempontjából rendkívül fontos az önkéntes tűzoltóságok tevékenysége, mivel egyre több az utakon, a vízen és a hajók üzemanyag-ellátásában felmerülő veszély.

A Balaton jövőjéről döntünk

A tervek szerint a 2030-ig szóló stratégiai koncepcióhoz és a 2021–2027 közötti időszakra eső konkrét teendőkhöz a Balaton Fejlesztési Tanács január 17-ig várja a hozzászólásokat.

2020 a balatoni strandturizmus éve

A turisztikai szakemberek és a helyi önkormányzatok szerint a Balatonnál idén is a „strandturizmusban” lesz a legnagyobb fejlődés. Ezt megalapozzák az állami támogatások.

Csak egészséges emberek jegesfürdőzzenek!

Úgy tűnik, óévbúcsúztatás gyanánt egyre divatosabb a jeges vízbe merülés. Újév napján ismét több százan hódoltak ennek a rendkívüli hobbinak Szigligettől Tapolcán, Orfűn és Nagymaroson át Szolnokig.

Nőhet az idegenforgalmi adó több balatoni nyaralóhelyen

A helyi adóból befolyt bevételekből jövőre több száz millió forintos turisztikai fejlesztéseket valósíthatnak meg a jó színvonalú kereskedelmi és magánszálláshelyeket kínáló tóparti önkormányzatok.
195 cikk 1/20 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …