Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 19., csütörtök, Vilhelmina napja

Címke: béremelés

443 cikk 1/45 oldal

Nem bérletörő az autóipar lassulása

Jövőre is legalább tízszázalékos átlagos béremelést tart szükségesnek a mérnökszakszervezet. Ennek oka, hogy továbbra is munkaerőhiány van.

Változatlan a béremelési szándék

Nincsenek veszélyben munkahelyek az ipar tartósabb lassulása miatt sem, a kölcsönzött munkaerőt pedig jellemzően a robotizáció szorítja ki.

Fizetésemelést kapnak a védőnők

A védőnők régi kérése teljesült azzal, hogy júliustól az egészségügyi szakdolgozói bértábla hatálya alá kerültek, az intézkedés jelentős béremelést hoz számukra – közölte a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Már kétezermilliárd jut az egészségügyre

A napokban minden védőnő megkapja megemelt fizetését, így elindul az a többlépcsős folyamat, amellyel 2022-re a tavalyi alapilletményük két és félszeresét fogják kapni.

Megállapodott a MÁV a vasutasok béremeléséről

A béremelésben olyan, a vasút működése szempontjából meghatározó munkakörök munkavállalói részesülnek, mint például a forgalmi szolgálattevők, a vezető jegyvizsgálók, valamint a mozdonyvezetők.
443 cikk 1/45 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.