Keresés
Magyar Nemzet
2020. május 30., szombat, Janka, Zsanett napja
HÍR TV – Troll:A meggyilkolt fiatalok szót sem érdemeltek

Címke: betakarítás

13 cikk 1/2 oldal

Soha rosszabb évet

A szeszélyes időjárás ellenére nem volt rossz az idei év a szántóföldi növények szempontjából. A mezőgazdaságért felelős államtitkár értékelte az évet. Több száz tonna hal kerül évente a Balatonba. Bemutattuk hogyan telepítik a halakat az ország legnagyobb tavába. Az élelmiszerekre és azok előállítására vonatkozó hamis híresztelések miatt indít kampányt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Bemutattuk miért van szükség erre. Nógrád megyében is ültetik a fákat. A fásítási program keretében a következő öt évben száz millió új facsemetét ültetnek.

Aszály nehezítette a kertészek dolgát

Egyre nehezebben boldogulnak öntözés nélkül a gazdálkodók. A tavaszi aszály nagyban megnehezítette a vetést a kertészetekben, az ipari feldolgozásra szánt zöldségekből a korábbinál kisebb hozamokat értek el.

Felemás évet zárhatnak a növénytermesztők

Jól járt, aki az idén napraforgót vetett, a magasabb hozamok mellett az árak alakulása is kedvező. Bár a kukorica betakarítása is a vége felé halad, a gazdálkodók e termény esetében korántsem lehetnek bizakodók.

Jövő héten kezdődhet a csemegekukorica betakarítása

Amennyiben az időjárás is engedi, jövő héten megkezdődhet a csemegekukorica betakarítása, amelyből Magyarországon átlagosan 30-34 ezer hektárnyi területen évente 500-600 ezer tonnát termesztenek – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csütörtökön az MTI-vel.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …