Keresés
Magyar Nemzet
2021. augusztus 5., csütörtök, Krisztina napja
HÍR TV - CSÖRTEA korrupciókutatók megcsinálják a korrupciót.

Címke: CDU/CSU

19 cikk 1/2 oldal

Lassan vérzik ki Merkel koalíciója

Angela Merkel a múlt hét végét is megúszta – mint eddig mindent. Ha van valami, amiben a kancellár világbajnok, akkor a problémák – ahogy a német nyelv megfogalmazza – „kiülésében” az.

Az AfD a legnépszerűbb párt Németország keleti részén

Vasárnap ismertetett közvélemény-kutatási adatok alapján Németország a pártszimpátiákat tekintve megosztott ország, és a választóvonal megegyezik a harminc éve felszámolt belső határral.

Nyelvi viharok dúlnak a németországi iskolákban

Két német tartományban is megkezdődött már az iskola, miközben a vakációról lassan visszatérő közvélemény máris Carsten Linnemann CDU/CSU-frakcióvezető-helyettes felvetését vitatja.

Lejtmenetben a berlini nagykoalíció pártjai

A német uniópártok közül ezúttal ez a kereszténydemokrata CDU számlájára írható: a csak Bajorországban működő CSU tartani tudta öt évvel ezelőtti, 40 százalék körüli eredményét.

Farage beérte Merkeléket az EP-ben

Nagy-Britanniában politikai földrengést hozott a választás.A Nigel Farage -féle Brexit Párt a szavazatok több mint harminc egy százalékával 29 parlamenti képviselőt delegálhat majd az uniós testületbe.
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége