Keresés
Magyar Nemzet
2020. október 1., csütörtök, Malvin napja
HÍR TV – CsörteAbszurd és valótlan az EB jelentése.

Címke: CDU/CSU

17 cikk 1/2 oldal

Lassan vérzik ki Merkel koalíciója

Angela Merkel a múlt hét végét is megúszta – mint eddig mindent. Ha van valami, amiben a kancellár világbajnok, akkor a problémák – ahogy a német nyelv megfogalmazza – „kiülésében” az.

Az AfD a legnépszerűbb párt Németország keleti részén

Vasárnap ismertetett közvélemény-kutatási adatok alapján Németország a pártszimpátiákat tekintve megosztott ország, és a választóvonal megegyezik a harminc éve felszámolt belső határral.

Nyelvi viharok dúlnak a németországi iskolákban

Két német tartományban is megkezdődött már az iskola, miközben a vakációról lassan visszatérő közvélemény máris Carsten Linnemann CDU/CSU-frakcióvezető-helyettes felvetését vitatja.

Lejtmenetben a berlini nagykoalíció pártjai

A német uniópártok közül ezúttal ez a kereszténydemokrata CDU számlájára írható: a csak Bajorországban működő CSU tartani tudta öt évvel ezelőtti, 40 százalék körüli eredményét.

Farage beérte Merkeléket az EP-ben

Nagy-Britanniában politikai földrengést hozott a választás.A Nigel Farage -féle Brexit Párt a szavazatok több mint harminc egy százalékával 29 parlamenti képviselőt delegálhat majd az uniós testületbe.

Weber: A magas részvételi arány az Európai Parlamentet erősíti

Az európai parlamenti (EP-) választás legfontosabb fejleménye a magas részvételi arány, amely az Európai Unió (EU) intézményei közül a parlamentet erősíti – jelentette ki Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltje vasárnap Berlinben, az urnazárás után tett nyilatkozatában.

Végzetes lehet a migráció a középosztályra nézve

Magyarországon 2010 óta érezhetően javult a nők, a családok és a középosztály helyzete, az elért eredményeket és a további sikereket viszont komoly veszélybe sodorhatja a migráció — mondta Rétvári Bence.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …