Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 17., csütörtök, Hedvig napja

Címke: családi ház

15 cikk 1/2 oldal

Lenyelt milliók

Lassan tető alá kerül az összes épülőfélben lévő lakás és ház. Csakhogy nagy kérdés, a tél elmúltával mi lesz. Merthogy a megtorpanás jelei már érezhetők.

Átlényegülő kockaházak, okosingatlanok és kalákázás

Noha a Nemzeti mintaterv-katalógus csak 2020-tól nyílik meg az építkezni szándékozó családok előtt, a szeptemberi ötletpályázaton díjazott vázlattervek már sokat elárulnak a készülő tervtárról.

Csúcsra járnak idén a készházasok

Még mindig ki tudják használni a készházat építtetők a kedvezményes lakásáfát, igaz, az idő egyre sürget. Nem véletlen, hogy idén levegőt venni sincs idejük a szerelt technológiás házak kivitelezőinek.

Elbizonytalanítja a drágulás az építtetőket

Az építtetők harminc százaléka nem kulcsrakészen, hanem valamilyen közbülső állapotban venné át a kivitelezőtől a házát, majd az építkezést maga fejezné be.

Készül az ingyenes háztervek tára

Jóllehet még tart az elbírálás, a Miniszterelnökség a beérkező pályaművek száma alapján sikeresnek tartja a Nemzeti mintaterv-katalógus ötletpályázatát.

Túllépni a Kádár-kor kockaházain

Ambiciózus elképzeléseket, hazánk épített környezetének minőségi formálását tűzi ki célul a Nemzeti mintaterv-katalógus pályázati kiírása.

Generációk

Kétszáznyolcvan négyzetméteres, háromszintes, akár több generáció lakhatására is alkalmas családi ház most áron alul eladó, szól a tipikusnak mondható hirdetés.

Elszaladt a családi házak ára

Noha egy családi ház építésének egy négyzetméterre eső jellemző költségét korábban sem volt egyszerű meghatározni, a folyamatosan változó árak miatt ez ma még nehezebb.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …