Két halálos áldozatot szedett egy órán belül a lángoló tűz idehaza

Keszthelyen és Tiszaroffon.

Forrás: MTI2023. 12. 21. 14:46
Firefighters,,Firemen,Spraying,High,Pressure,Water,Or,Suitable,Extinguishing,Agents, tűzoltó
2288657135 Fotó: UNIKYLUCKK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtök délelőtt háromnegyed tizenegy körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint egy holttestet és egy korábbi tűz nyomait találták meg a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Tiszaroffon. Az Ady Endre úton lévő száztíz négyzetméteres családi ház tizenkét négyzetméteres konyhájában egy heverő égett korábban teljes terjedelmében. A három négyzetméteres tűzben megolvadtak a konyhabútorok, az ott lévő tévé és mikrohullámú sütő. A tűz miatt keletkező füst egy idős férfi életét követelte. Tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség.

Nem sokkal később, fél tizenkettő körül egy keszthelyi tűzesetről érkezett bejelentés. A Cserszeg utcában gyulladt ki egy egyszintes, hetvenkét négyzetméteres családi ház. Három járművel vonultak ki a tűzoltók, akik néhány perc alatt a helyszínen voltak. A ház tizenkét négyzetméteres nappalijában bútorok és ruhák égtek három négyzetméteren. A tűzoltók oltás közben egy idős férfi holttestét találták meg. A ház konyhájából egy gázpalackot is kihoztak, megelőzve ezzel, hogy felrobbanjon. A beavatkozás húsz percet vett igénybe.

Mindkét tűz kapcsán tűzvizsgálati eljárás indul.

Leggyakrabban egyedül élő idős emberek válnak lakástüzek áldozatává, mert mire észlelik a tüzet, már füsttel telítődik a helyiség, és füstmérgezést szenvednek. A hasonló esetek elkerülése érdekében tanácsos füstérzékelőt beszerezni, ami a tűz keletkezésének elején jelez, amikor még van idő cselekedni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.