Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 16., szerda, Gál napja

Címke: Fidesz-KDNP

308 cikk 1/31 oldal

Nem tört meg a Fidesz–KDNP tábora

Nemzetközi jelenség, hogy a világvárosok balliberális vezetésűek, s az Európai Unióban is csak két tagország fővárosa képez jelenleg kivételt.

Kétharmad közelében a kormánypártok

A Fidesz–KDNP úgy szerzett többséget a megyei közgyűlésekben a vasárnapi önkormányzati választáson, hogy a lehetséges 381 mandátumból összesen 251-et besöpört.

Sajtóklub: Ismét megjelent az népi-urbánus ellentét Magyarországon

Sajtóklub a mögöttünk hagyott önkormányzati választásról. Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, Szentesi Zöldi László, a Magyar Demokrata főmunkatársa és Huth Gergely, a PestiScrácok főszerkesztője egyrészt beszél arról, hogy az egész kudarcot rá lehet- e lőcsőlni egyetlenegy emberre, másrészt pedig arról is, hogy mi volt az a lélektani ügy, ami miatt most sokan úgy érezték, hogy büntetni kell a Fidesz-KDNP szövetséget. Műsorvezető: Bayer Zsolt.

A mérkőzés most kezdődik

Október 14-én új időszak kezdődött a magyar politikában, és ha a jobboldal 2022-ben újra magabiztosan nyerni akar, ehhez az új korszakhoz alkalmazkodnia kell.

Kiélezettebb lesz a politikai verseny

Az ellenzéki elit stabilizálta magát, és a 2022-es országgyűlési választásokon ez az elit lesz többek közt Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc – jegyezte meg tegnap Kósa Lajos.

Borkai távozik a Fideszből

A kínos botrányba keveredett politikus újra nyert Győrben annak ellenére is, hogy több mint hatszázaléknyi szavazót veszített 2014-hez képest.

Hódmezővásárhelyen szeretnék, ha elülne a zaj

Béke vagy békétlenség – ez volt a legnagyobb tétje a választásnak a hódmezővásárhelyiek számára, legalábbis ez derül ki azokból a beszélgetésekből, amiket a városban folytattunk a helyiekkel.

„Köszönjük a vidék támogatását!”

A kormánypártok kapták a legtöbb voksot országosan, azonban Budapest vezetését elvesztették. Tarlós István főpolgármester magánemberként már vasárnap este gratulált ellenzéki kihívójának.
308 cikk 1/31 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …