Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 26., szerda, Edina napja

Címke: francia

23 cikk 1/3 oldal

Lemondott a César-díjakat jelölő francia filmakadémia vezetősége

Kollektíve lemondott csütörtök este a legjelentősebb francia filmes elismerésnek számító César-díjakat jelölő francia filmakadémia teljes vezetősége alig két héttel az idei díjkiosztó előtt, miután több mint négyszáz francia filmes szakember, rendezők és színészek tiltakoztak a jelölések átláthatatlansága miatt.

Száz évnél idősebb palackozott borokat találtak Lengyelországban

Turisztikai érdekességgé válhat az a tizenöt, feltehetőleg a múlt század elejéről származó palackozott bor, amelyet a délkelet-lengyelországi Kozłówkában, a Zamoyski nagynemesi család egykori palotájában működő múzeum felújításakor találtak – közölte a lengyel sajtó pénteken.

Államellenes szervezkedéssel vádolják a francia kutatót

Az iráni állam elleni szervezkedéssel vádolják Roland Marchal francia kutatót – tájékoztatta hétfőn Marchal ügyvédje az ISNA félhivatalos iráni hírügynökséget, hozzátéve, hogy másik ügyfelét, a szintén őrizetben lévő francia-iráni kettős állampolgár Fariba Adelhah-t kémkedéssel gyanúsítják.

Meghalt Jacques Chirac volt francia államfő

Az egykori francia államfő csütörtök reggel 86 éves korában hunyt el. A politikus 1995 és 2007 között volt a Francia Köztársaság elnöke.
23 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …