Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 6., péntek, Miklós napja

Címke: görögország

148 cikk 1/15 oldal

Athén a NATO elé viszi a szuverenitását sértő török törekvések ügyét

A görög miniszterelnök azt mondta vasárnap, hogy a NATO többi tagállamának támogatását fogja kérni a szövetség e heti londoni csúcstalálkozóján a szintén NATO-tag Törökország görög szuverenitást sértő törekvéseivel szemben, nevezetesen a földközi-tengeri határok meghúzásáról Líbiával kötött megállapodás miatt.

Görögország megerősíti határőrségét

Görögország megerősíti határőrségét, hogy útját állja a menedékjogra jogosulatlanoknak, akikből újabban egyre több érkezik – jelentette be pénteken a görög miniszterelnök.

Bezárják a zsúfolt táborokat

A görög kormány bezárat három túlzsúfolt menekülttábort az égei-tengeri Leszbosz, Híosz és Számosz szigeten, s helyettük úgynevezett indulási és azonosítási központokat hoz létre.

Ankara az Egyesült Államokba küldi a határon rekedt amerikai dzsihadistát

Megkezdődött a szükséges eljárás annak érdekében, hogy Törökország az Egyesült Államokba küldje azt az amerikai állampolgárságú dzsihadistát, aki kitoloncolása során a török-görög határon rekedt – közölte csütörtökön a török belügyminisztérium.

Peking révbe ér Pireuszban

Noha a két ország közti kereskedelem felpörgőben van, Görögország Kínába irányuló exportja még mindig alacsony szinten áll, értéke nem haladja meg az évi egymilliárd eurót.

Görögország visszaküldte Törökországba a kitoloncolt dzsihadistát

Törökországnak nem sikerült kitoloncolnia hétfőn azt az amerikai állampolgárságú, arab származású feltételezett dzsihadistát, akivel megkezdődött a szélsőségesek hazaküldése, mert a görög hatóságok visszafordították a határról – jelentette a Sabah című török lap.
148 cikk 1/15 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …